Μάχη ΔΝ - ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά

19 Οκτωβρίου 2013 14:05

Την τρίτη θέση στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος διατηρεί η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον σαββατιάτικο Τύπο.

Μάχη ΔΝ - ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά

Στην πρώτη δημοσκόπηση, (Metrisis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά») η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 1,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%.

Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 5,7%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων.

Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1% δίνει αντίθετα η δημοσκόπηση της Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων με 24,5% έναντι 23,5% της ΝΔ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πτωτική πορεία της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με τα ποσοστά της να κατεβαίνουν στο 10,5% από 15% που είχε το Σεπτέμβριο.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μικρή μείωση 0,55 συγκεντρώνοντας 7,5%, στο 6% το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5%, και η Δημοκρατική Αριστερά στο οριακό 3,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 46% έναντι 36% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 8%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» με 45%, ενώ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώτος συνεχίζει να έχει το μεγάλο προβάδισμα με 30% , έναντι 23% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos