×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ισχυρό μήνυμα στήριξης από Μέρκελ

21 Νοεμβρίου 2013 09:16

Με μηνύματα στήριξης των προσπαθειών των Ελλήνων πολιτών και έτοιμοι να ακούσουν τις θέσεις της χώρας μας, Γερμανοί ανώτατοι αξιωματούχοι υποδέχονται τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο οποίος επρόκειτο να φτάσει σήμερα στο Βερολίνο και αύριο να συναντηθεί -στο πλαίσιο γεύματος εργασίας- με την καγκελάριο Ανγκ. Μέρκελ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 24 ώρες πριν από την άφιξη του Ελληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στ. Ζάιμπερτ δήλωσε πως η Ελλάδα έχει δείξει φερεγγυότητα και πρόσθεσε ότι και οι εταίροι της θα φανούν αντιστοίχως φερέγγυοι έναντί της.

Πρόκειται σαφώς για μία δήλωση που όμοιά της στο παρελθόν δεν υπήρξε από τη γερμανική πλευρά, γεγονός που αποτυπώνει και την αλλαγή του κλίματος στο Βερολίνο ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Ζάιμπερτ επεσήμανε ότι η αυριανή συνάντηση θα είναι «μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Ανγκελα Μέρκελ από τον Ελληνα πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα».

Θετικές για την Ελλάδα ήταν επίσης και οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα, αφού επεσήμανε ότι οι εταίροι θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν τη χώρα μας και πως «επιθυμία του Βερολίνου είναι να υπάρξει ένα ακόμη "success story", όπως εκείνο της Ιρλανδίας», αναγνώρισε την ύπαρξη λαθών και από την πλευρά της τρόικας. «Υπήρξαν αστοχίες από την πλευρά της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης και γι' αυτόν τον λόγο χρειάστηκαν ορισμένες αλλαγές», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός προσέρχεται στην καγκελαρία με «όπλο» τα θετικά στοιχεία που εμφανίζει η ελληνική οικονομία, αλλά και την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Ο κ. Αντ. Σαμαράς πιστεύει ότι μπορεί τώρα να ζητήσει και να πετύχει την αλλαγή του μείγματος πολιτικής και σίγουρα να αποκρούσει τις πιέσεις των δανειστών για την επιβολή νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Η προσαρμογή

Θα επισημάνει στη Γερμανίδα καγκελάριο το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει στοιχεία για το κόστος που προκάλεσε αυτή η πολιτική (έκρηξη της ανεργίας και δη της ανεργίας των νέων, αλλαγή της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών, παρατεταμένη ύφεση κ.λπ.) και θα υπογραμμίσει ότι είναι η στιγμή για υιοθέτηση αμιγώς αναπτυξιακών πολιτικών.

Θα τονίσει την απόφαση του ίδιου αλλά και του κυβερνητικού εταίρου Β. Βενιζέλου να μην αποδεχθούν νέα μέτρα, με δεδομένο ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, πως ό,τι και να αποφασιστεί, δεν πρόκειται αφενός να περάσει από τη Βουλή αλλά ούτε και να εφαρμοστεί στην πράξη.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς περιμένει και μία θετική - δημόσια δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου για τις θυσίες των Ελλήνων, αλλά και ένα μήνυμα που θα σταλεί στις Βρυξέλλες για τη στήριξη της ανάπτυξης και των επενδύσεων στη χώρα.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos