×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Οι 4.000 απολύσεις στο τραπέζι Μητσοτάκη - τρόικας

20 Νοεμβρίου 2013 12:16

Με το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αιχμή τις 4.000 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός του 2013.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποδέχονται τον αριθμό των 2.000 απολύσεων που παρουσιάζει η κυβέρνηση από το «κλείσιμο» της ΕΡΤ, καθώς ζητούν τον σχεδιασμό προσλήψεων για τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα προκειμένου να καταλήξουν στον τελικό αριθμό των οριστικών απομακρύνσεων.

Παράλληλα, τα υπουργεία δεν έχουν ακόμα αποστείλει στοιχεία για τη μείωση προσωπικού στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που επιβλέπουν ούτως ώστε να παρουσιαστεί αναλυτικά το σχέδιο των 4.000 απολύσεων για το 2013.

Παρά την έγκαιρη ολοκλήρωση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία (λείπουν μόνο τα ονόματα των διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων από τα πανεπιστήμια), κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι η απουσία σχεδιασμού προσλήψεων από την ΕΡΤ αλλά και η έλλειψη στοιχείων από τα υπουργεία σχετικά με τις απολύσεις προσωπικού από τις ΔΕΚΟ, αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας.

Κυρίως όσον αφορά τα ελληνικά αιτήματα που κατέθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη δίμηνη παράταση στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας αλλά και την προσμέτρηση των συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα με προσωρινές διαταγές, στις 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το τέλος του 2014.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos