×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ζητείται λύση για τους πλειστηριασμούς, το χάσμα παραμένει

03 Δεκεμβρίου 2013 10:38

Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος παραμένουν αντίθετοι στο σχέδιο πλήρους άρσης του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας. «Λύση με βάση τη λογική» η κυβερνητική προσέγγιση αν και το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης παραμένει.

Τη γραμμή της μη αποδοχής του σχεδίου της τρόικας για τους πλειστηριασμούς, που οδηγεί στην πλήρη, σχεδόν, άρση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας επαναβεβαίωσαν οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, σε νέα σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και επιθυμούμε λύση, αρκεί να επικρατήσει η λογική» ήταν το μήνυμα που εξέπεμπαν, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας ότι η απόσταση μεταξύ Αθήνας και τρόικας παραμένει αγεφύρωτη. Σε νέα σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξετάστηκαν όλα τα «καυτά» ζητήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, εκτενής συζήτηση έγινε για τα θέματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με τον κ. Στουρνάρα να τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωσή τους μέσω εθελούσιας εξόδου και η διατήρηση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα. Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προσχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση αλλιώς αίρεται αυτομάτως το καθεστώς προστασίας συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που συναντήθηκαν σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, διαπιστώνουν πως η τρόικα έχει υιοθετήσει μια ιδιαίτερα επιθετική «γραμμή» στα ζητήματα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων, που μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές των κοινοβουλευτικών ομάδων της Ν.Δ. και κυρίως του ΠΑΣΟΚ και να οδηγήσει την κυβέρνηση σε πτώση.

Ευ. Βενιζέλος: Θα επικρατήσει η λογική

«Το πλαίσιο είναι σταθερό και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και διότι δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μ. Μαξίμου.

Παραπέμποντας δε στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτε από αυτά που είπε. Ειδικότερα όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

«Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα», συμπλήρωσε. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos