×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Προεδρική παρέμβαση ζήτησε ο Τσίπρας

18 Δεκεμβρίου 2013 08:37

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να «μην υπάρξει άλλη μία θεσμική εκτροπή» και να περάσουν μέτρα για τους πλειστηριασμούς και την απελευθέρωση των απολύσεων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δηλώσεις τους.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, όπου είχε γίνει δεκτός από τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τα δύο αυτά σημαντικά, όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα, δηλαδή της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της απελευθέρωσης των απολύσεων. Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να εναπόκεινται σε εξωθεσμικούς οργανισμούς. Πρέπει η Βουλή να έχει ρόλο τόνισε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας της κάθετη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Βουλή και (τα ζητήματα αυτά) να περάσουν με ΠΝΠ.

Σε ερώτηση για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο πρωθυπουργός θα χειριστεί αυτή τη συζήτηση. Αναρωτήθηκε, δε, εάν ο κ. Σαμαράς θα έλθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρό του ή θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο.

Ενώπιον των δημοσιογράφων οι δύο άνδρες είχαν έναν σύντομο διάλογο και για την πρόσφατη επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Αριστερά της υποψηφιότητας του Αλ. Τσίπρα για την Κομισιόν:

Ο κ. Παπούλιας εκτίμησε ότι η υποψηφιότητα αυτή σηματοδοτεί την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και ευχήθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευησης «πάντα επιτυχίες και να πάνε όλα καλά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, ότι «είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά- σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό, ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: Ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας, ότι η επιλογή της ευρωπαϊκής Αριστεράς στη δική του υποψηφιότητα έχει αυτό τον συμβολισμό.

«Ελπίζω -στο πλαίσιο του δυνατού- να συμβάλει αυτή η υποψηφιότητα στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε, ότι «είναι μια επιτυχία προσωπική, η οποία βέβαια έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία είναι μια δύναμη για την Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι τώρα, αλλά οπωσδήποτε είναι μια δύναμη η οποία θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια.

Και αναφέρομαι βέβαια στους Die Linke της Γερμανίας, οι οποίοι, νομίζω, ότι είναι η ισχυρότερη ομάδα μέσα στην ευρωπαϊκή αριστερά», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και μετά τον μεγάλο συνασπισμό, έχει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos