×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

21 Δεκεμβρίου 2013 20:45

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, έπειτα από την ψηφοφορία η οποία διεξήχθη λίγο μετά τις επτά το απόγευμα του Σαββάτου.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής, ενώ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής και τα άρθρα 7, 8 και 9 του νομοσχεδίου, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 293 Βουλευτές, εκ των οποίων 152 ψήφισαν υπέρ των άρθρων, ενώ 141 τα καταψήφισαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές ήταν οι αλλαγές και οι τροπολογιές που κατέθεσαν την τελευταία στιγμή οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ.κ. Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Πολύδωρας, που είχε διαγραφεί το μεσημέρι από την ΝΔ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης (που απουσίασε με ίωση), ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Ν. Νικολόπουλος (με επιστολική ψήφο, που δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα, δήλωσε ότι καταψηφίζει τα άρθρα) και οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, υπήρξε διακομματική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία στην ρύθμιση για την αναγνώριση του χρόνου εργασίας των εργαζόμενων στα Κλωστήρια Ναούσης εντάσσονται και οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα.

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή

Η συζήτηση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με βουλευτές της κυβέρνησης και τις αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για καταστροφολογία, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλη αντέτεινε ότι μπορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαγράφουν βουλευτές όχι όμως την πραγματικότητα.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας έκανε λόγο για καταστροφολογία τονίζοντας ότι το κόμμα του συνέβαλε στο να μπουν κόκκινες γραμμές.

Ειδικότερα, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τονίζοντας ότι καμία κερκόπορτα δεν ανοίγει το νομοσχέδιο, αντίθετα επεκτείνει το διάστημα αναστολής των πλειστηριασμών, όπως προέβλεπε η προηγούμενη ρύθμιση την οποία δεν είχαν ψηφίσει, όπως είπε, αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα.

«Προστατεύει όλους εκείνους τους δανειολήπτες που έχουν ανάγκη, και ταυτόχρονα δίνει κίνητρα σε εκείνους που μπορούν να κάνουν ρύθμιση», τόνισε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Και πρόσθεσε:

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που προστατεύει τους δανειολήπτες στέγασης. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχει την ισχυρότερη στεγαστική πίστη. Πράγματι γίνεται μια αδικία. Γίνεται όμως σε αυτούς που δεν πήραν ποτέ στεγαστικό δάνειο και πληρώνουν νοίκι», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε ότι, «με τις νέες ρυθμίσεις ανοίγουν λεωφόροι για την δήμευση των ακινήτων», και ταυτόχρονα αίρεται η προστασία των «κόκκινων δανείων» καθώς το προηγούμενο καθεστώς προστάτευε 8 στις 10 κατοικίες.

«Πριν λίγο ανακοινώθηκε η διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα. Σας λέμε λοιπόν ότι μπορεί να διαγράφετε βουλευτές των κομμάτων σας αυτό όμως που δεν μπορεί να διαγράψετε είναι η πραγματικότητα που βοά ότι η πολιτική σας απέτυχε», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης κατηγορώντας την κυβέρνηση για καταστροφική πολιτική και ότι βρίσκεται σε σύγχυση και σε αποδρομή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας αντέτεινε ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να πλειοδοτήσει προσθέτοντας ότι «κάποιοι νομίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας αλλά αυτό που πραγματικά έχουν είναι το μονοπώλιο του λαϊκισμού».

«Εμείς έγκαιρα θέσαμε την κόκκινη γραμμή όταν άνοιξε το θέμα με τα κόκκινα δάνεια. Και έγιναν πολλές παρεμβάσεις και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για την προστασία των δανειοληπτών. Εμείς βάλαμε τις κόκκινες γραμμές και προχωράμε πάνω σε αυτές. Εσείς επενδύετε στην καταστροφολογία», ανέφερε ο κ. Γκόκας.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos