×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ασυμβίβαστο μόνο για τους βουλευτές της ΝΔ

25 Φεβρουαρίου 2014 11:43

Ασυμβίβαστο μεταξύ του βουλευτή εν ενεργεία και του υποψήφιου ευρωβουλευτή θέτει στη ΝΔ ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς,

θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανεβάσει τον πήχη για εκείνους που θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα «περάσει» ως εσωτερικό κανονισμό τη σχετική απαγόρευση, δεν θέλει στην ευρωλίστα που θα συγκροτήσει να συμπεριληφθούν βουλευτές οι οποίοι απλώς δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους από την ασφάλεια της βουλευτικής του έδρας.

Είναι σαφές ότι αυτή η ρύθμιση ευνοεί κατ' αρχάς τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ που έχουν έτσι περισσότερες πιθανότητες εκλογής, καθώς το ασυμβίβαστο είναι πιθανόν να «φρενάρει» πολλά προβεβλημένα στελέχη του κόμματος που έχουν σήμερα βουλευτική έδρα.

Τη σχετική ανακοίνωση για την απόφαση του πρωθυπουργού έκανε χθες ο κ. Γ. Μιχελάκης, ο οποίος αφού τόνισε (ρ/ς «Βήμα») ότι «εάν κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα παραιτείται από βουλευτής», πρόσθεσε: «Η απόφαση του κ. Σαμαρά για την εσωτερική διαδικασία της ΝΔ είναι απολύτως σωστή. Το θέμα αυτό είναι και προσωπικής επιλογής και συνείδησης του καθενός».

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι «τα άλλα κόμματα θα μπορούν να κάνουν αυτό που νομίζουν. Ο νόμος, δηλαδή, θα επιτρέπει στους βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα χωρίς κανένα πρόβλημα για το Ευρωκοινοβούλιο».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos