×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη - ΠΝΟ

25 Φεβρουαρίου 2014 12:10

Συνάντηση με μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έχει από τις 11 το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν το θέμα με τον Οίκο Ναύτου, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην ακτοπλοϊα και το ζήτημα της ανεργίας των ναυτικών.

Με αφορμή την εντολή του ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», για παράδοση και παραλαβή του ιατρικού υλικού και εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας πρόσφατα στο ΑΜΠΕ, είπε ότι ο Οίκος Ναύτου ανήκει στο ΝΑΤ και τα μηχανήματα και το κτήριό του έχουν αποκτηθεί με χρήματα των Ελλήνων ναυτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλά, δεν θα επιτραπεί επιχειρούμενη παραλαβή και παράδοση του κτηρίου, των μηχανημάτων, και των υλικών της μονάδας υγείας των ναυτικών.

Η ΠΝΟ ζητεί, επίσης, τη επαναφορά όλων των παροχών του στους Έλληνες ναυτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, στο προ των μνημονίων καθεστώς λειτουργίας του.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει για τις 7:30 το πρωί νέα κινητοποίηση έξω από τον Οίκο Ναύτου.

Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα. Τα μέλη της ΠΝΟ αναμένεται να ζητήσουν την παρέμβαση του υπουργού καθώς οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών στην ακτοπλοΐα -που είχαν υπογραφεί για 2 χρόνια με μηδενικές αυξήσεις και περιελάμβαναν και τα πλοία της Αδριατικής- έληξαν στις 31/12/2013.

Τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίασή της η διοίκηση της ΠΝΟ «εξέτασε την όλη γενική κατάσταση στο χώρο της ναυτικής εργασίας και διαπίστωσε ότι δυστυχώς συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων και την ανεργία να αυξάνεται στα ύψη έχοντας φθάσει σε δραματικά επίπεδα, τα οποία και δυστυχώς συνεχώς διογκώνονται», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

πηγή: ΑΜΠΕ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos