×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Περιφέρεια Αττικής: Τρεις «ξένοι» στη μητέρα των μαχών

01 Μαρτίου 2014 10:06

Πρόσωπα με διαφορετικές ιδεολογίες, αλλά και σημαντικά διαφορετικές επαγγελματικές και πολιτικές αφετηρίες θα συγκρουστούν για την Περιφέρεια Αττικής,

που χαρακτηρίζεται από όλα τα κόμματα ως «η μητέρα των μαχών» στην αναμέτρηση για την Αυτοδιοίκηση.

Οι πρωταγωνιστές σε αυτήν τη μάχη δεν είναι άλλοι από τους Γ. Σγουρό, Γ. Κουμουτσάκο και Ρ. Δούρου. Ποτέ στο παρελθόν οι υποψήφιοι δεν είχαν τόσο σημαντική απόσταση, όχι μόνο πολιτικά αλλά και στο επίπεδο της γενικότερης φιλοσοφίας με την οποία αντιμετωπίζουν την πολιτική και τη ζωή. Στην επικείμενη μάχη δεν θα αναμετρηθούν μόνο τα προγράμματα, αλλά και οι χαρακτήρες, που στο τέλος μπορεί να είναι αυτοί που θα παίξουν τον καθοριστικότερο ρόλο για την έκβαση της αναμέτρησης.

Γ. Σγουρός

Με όπλα την εμπειρία και τη θητεία του

Ο Γ. Σγουρός θα πολιτευθεί με «όπλα» την εμπειρία και τη γνώση των προβλημάτων της περιφέρειας, κάτι στο οποίο -προφανώς- κερδίζει τους αντιπάλους του. Ηδη από τις πρώτες του εμφανίσεις και χωρίς ακόμη να έχει ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα του περιφερειάρχη, οι αναφορές του σχετίζονται με τα πεπραγμένα της πρώτης θητείας του αλλά και με την περιγραφή των όσων χρειάζονται να γίνουν ακόμη. Δεν είναι τυχαίο ότι προετοιμάζει ήδη μια μεγάλη εκδήλωση, όπου πιθανότατα θα κάνει και τις σχετικές ανακοινώσεις, ενώ το βασικό αντικείμενο θα είναι ο απολογισμός του έργου του.

Επίσης έχει προγραμματίσει ως νυν περιφερειάρχης και όχι ως υποψήφιος (λόγω και της ελληνικής προεδρίας) μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα παραστούν 800 αυτοδιοικητικοί - περιφερειακοί από χώρες της ΕΕ, αρμόδιοι επίτροποι, ο Ζ. Μπαρόζο κ.ά. Ουσιαστικά με αυτό θα επιχειρήσει να απαντήσει σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι η Περιφέρεια Αττικής και η επίλυση των προβλημάτων της συνδέονται άμεσα με την ΕΕ.

Ο κ. Σγουρός ταυτόχρονα θεωρείται άνθρωπος που διαθέτει σημαντικές επικοινωνιακές δυνατότητες και παράλληλα μπορεί να εκλαϊκεύει τα ζητήματα. Στην προηγούμενη αναμέτρηση αυτές ακριβώς οι δυνατότητες τον βοήθησαν να κερδίσει τον κ. Β. Κικίλια. Σε πολιτικό επίπεδο είναι σημαντικό ότι έχει δίπλα του όχι μόνο τα στελέχη της Κεντροαριστεράς, αλλά και «γαλάζιους» δημάρχους (βλ. Διον. Χατζηδάκη, Ν. Χιωτάκη κ.ά.) και υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά (βλ. Αδ. Γεωργιάδη, Π. Παναγιωτόπουλο).

Γ. Κουμουτσάκος

Ποντάρει ευρωπαϊκά και με μήνυμα ανανέωσης

Ο Γ. Κουμουτσάκος θα «προσγειωθεί» στην Περιφέρεια Αττικής επιδιώκοντας να προβάλει τον... αέρα της θητείας του στην Ευρωβουλή. Θα επιδιώξει να εκπέμψει το μήνυμα της ανανέωσης και ταυτόχρονα θα τονίσει ότι η επίλυση των προβλημάτων «περνά» από τις Βρυξέλλες. Θα αποφύγει πιθανώς να δώσει τη μάχη του συγκεκριμένου, καθώς αναγνωρίζει ότι ο αντίπαλός του, νυν περιφερειάρχης, γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα της περιφέρειας.

Ωστόσο, θα επισημάνει ότι είναι αναγκαίες η αλλαγή και η προώθηση ενός νέου σύγχρονου και πιο ευρωπαϊκού τρόπου δράσης. Στο οπλοστάσιό του διαθέτει τη στήριξη όλων των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος που τον πρότεινε, ο κ. Καραμανλής τον είχε εντάξει σε εκλόγιμη θέση στην Ευρωβουλή, με την κυρία Ντ. Μπακογιάννη είχε συνεργαστεί αρμονικά στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εκείνος που του άνοιξε την πόρτα στην πολιτική ήταν ο κ. Π. Μολυβιάτης. Ενα τέτοιο... βιογραφικό δύσκολα βρίσκει κανείς σήμερα στη ΝΔ... Σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι βέβαιο ότι θα πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του, έτσι ώστε να κερδίσει άμεσα το χαμένο έδαφος ως προς την αναγνωρισιμότητα. Η απουσία του επί πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες είχε και τα αρνητικά της...

Ρένα Δούρου

Ρίχνει στο γήπεδο Μνημόνιο και καθημερινότητα

Η Ρένα Δούρου ανήκει στη «γενιά Τσίπρα» που μεγάλωσε πολιτικά στα «πέτρινα χρόνια» του ΣΥΝ. Ανήκει στα επικοινωνιακά στελέχη του κόμματος και δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές επιλέγεται και από την ηγεσία, προκειμένου να παρουσιαστούν ή να υποστηριχθούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Θετικό για την ίδια είναι ότι πρόκειται για μια επιλογή που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν, κάτι που σημαίνει ότι θα υποστηριχθεί από όλα τα στελέχη του κόμματος στην Αττική και φυσικά και από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Αυτήν την περίοδο έχει αφοσιωθεί στη μελέτη των προβλημάτων της περιοχής, καθώς δεν θέλει να δώσει στον κ. Σγουρό το πλεονέκτημα στη... γνώση και να φανεί αδιάβαστη πάνω σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Η κυρία Δούρου προφανώς θα δώσει τη μάχη και στο πεδίο του Μνημονίου, αλλά -όπως εξηγεί- δεν θα είναι μόνο αυτό το πεδίο της αντιπαράθεσης με τους συνυποψηφίους της.

«Εάν περιοριστούμε στις αντιμνημονιακές ιαχές και κραυγές που έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό, επαναλαμβάνω, με εξόχως υποκριτικό, ύπουλο και επικίνδυνο για τη χώρα τρόπο, τότε θα κάνουμε το χατίρι οποιουδήποτε θεωρεί ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Κατά συνέπεια, η δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών θα είναι για την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ ένα «γήπεδο» το οποίο θα αξιοποιήσει.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos