×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Γεωργιάδης: Το 5ευρω δεν είναι καινούργιο στο ΕΣΥ

03 Μαρτίου 2014 13:26

Το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και κέντρα υγείας ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός

 Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκαλεί η επιβολή του εισιτηρίου στους ασφαλισμένους που θα προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΠΕΔΥ), τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου, και εξήγησε πως το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά από έξι μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί η συνένωση των πολυιατρείων.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ωστόσο πως το 5ευρω δεν επηρεάζει τη συνταγογράφηση, καθώς οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές δωρεάν είτε στους 2,.500 συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είτε στους 2.500 οικογενειακούς ιατρούς.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα πολυιατρεία να πάρουν την συνταγογράφηση.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει νέο «χαράτσι», αλλά προκλήθηκε παρανόηση με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου γινόταν λόγος για «χαράτσι».
www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos