300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αντ. Σαμαράς: «Βγάλαμε την χώρα από την κρίση»

19 Μαρτίου 2014 11:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντ. Σαμαράς: «Βγάλαμε την χώρα από την κρίση»

test2

test2

Ως το πρώτο βήμα για την αλλαγή σελίδας από το κεφάλαιο των Μνημονίων αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου τη συμφωνία με την τρόικα, που σηματοδοτεί όχι μόνον το τέλος μιας 7μηνης εκκρεμότητας, αλλά και την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3 δισ. ευρώ, που πέτυχε η Ελλάδα.

Οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος συναντώνται στις 13.00 σήμερα προκειμένου να αξιολογήσουν τη συμφωνία και, κυρίως, να καταλήξουν στα επόμενα βήματα ενόψει της κοινοβουλευτικής μάχης, της πιστοποίησης του πλεονάσματος στα τέλη Απριλίου, αλλά και της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους, μετά τις ευρωεκλογές. Για την κυβέρνηση, η χθεσινή εξέλιξη συνιστά καίριο πλήγμα στην πολιτική επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και στήριξε το σύνολο του πολιτικού του λόγου στο Μνημόνιο, ενώ κυβερνητικοί παράγοντες διέκριναν αμηχανία στις πρώτες αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της συμφωνίας και της επικείμενης διανομής του κοινωνικού μερίσματος.

«Η κυβέρνηση επιτέλεσε ενωμένη την αποστολή της, να βγάλει τη χώρα από την κρίση», σημείωσε στις 14.00 χθες το μεσημέρι ο -εμφανώς σε ένταση από τη δραματική διαπραγμάτευση αλλά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα- κ. Σαμαράς. Με τη χθεσινή συμφωνία, ανοίγει και ο δρόμος για την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ευπαθείς ομάδες. «Πάνω από 500 εκατ. θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή στους φτωχότερους, και βεβαίως στους ένστολους με μηνιαίο μισθό κάτω από 1.500 ευρώ», επεσήμανε ο πρωθυπουργός από το υπ. Οικονομικών, στο οποίο και μετέβη σε μια συμβολική κίνηση στήριξης του κ. Γ. Στουρνάρα. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τα 2,9 δισ. του πρωτογενούς πλεονάσματος θα διατεθούν ως εξής: από ένα δισ. για την κάλυψη του χρέους και την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου, 500 εκατ. για εισοδηματικές ενισχύσεις, 350 εκατ. για την κάλυψη κενών των Ταμείων, ενώ ποσό περί τα 20 εκατ. θα δοθεί στις υπηρεσίες στέγασης και σίτισης αστέγων.

Τα εναλλακτικά σενάρια για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία και οι ανακοινώσεις αναμένονται αμέσως μετά την πιστοποίηση του πλεονάσματος από τη Eurostat. Στόχος της κυβέρνησης είναι, εφόσον είναι τεχνικώς εφικτό, τμήμα του μερίσματος να φτάσει στους δικαιούχους ακόμη και πριν από τις κάλπες.

«Οχι μόνο δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας, όπως με μόνιμη κακοπιστία προεξοφλούσαν ορισμένοι, αλλά προκύπτει σημαντική ανακούφιση για τους Ελληνες πολίτες», προσέθεσε ο κ. Σαμαράς σε μια προσπάθεια να αμβλύνει και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της συμπολίτευσης. Αλλωστε, η επόμενη δύσκολη δοκιμασία για την κυβέρνηση αφορά τη Βουλή και τη διαδικασία έγκρισης των διατάξεων από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Ηδη χθες, στις γνωστές αντιρρήσεις του κ. Μάξ. Χαρακόπουλου για το γάλα, προστέθηκαν αυτές του Κ. Καραγκούνη για το ίδιο θέμα, του Νικ. Κακλαμάνη για την ενιαία τιμή βιβλίων, αλλά και η θέση του Γ. Βλάχου ότι ενδεχόμενη περίληψη του συνόλου των διατάξεων σε ένα άρθρο συνιστά εκβιασμό. Αργά χθες, κορυφαία στελέχη του Μαξίμου επιβεβαίωναν ότι πρόθεσή τους είναι να φέρουν το σύνολο της συμφωνίας ως ένα και μόνον άρθρο στη Βουλή. «Πρόκειται για μια συμφωνία-πακέτο και μάλιστα πολύ καλή και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί», σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος. Ωστόσο, από πλευράς ΠΑΣΟΚ διατυπώνονται ενστάσεις και το ζήτημα αναμένεται να κριθεί στη σημερινή συνάντηση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Η κυβέρνηση θέλει το σύνολο των διατάξεων να έχει εγκριθεί πριν από την 1η Απριλίου και τη συνεδρίαση του Eurogroup στην Αθήνα.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κοντά σε συμφωνία με την τρόικ...
Ερώτηση για την ανεργία των να... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Άγριες αγκινάρες Τήνου με γιαούρτι (βίντεο)

Άγριες αγκινάρες Τήνου με γιαούρτι...

13 Μαϊος 2025
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

13 Μαϊος 2025
Κέα: Αντιδράσεις για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα

Κέα: Αντιδράσεις για το Τοπικό Πολε...

13 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ