×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αντ. Σαμαράς: Στόχος η συνοχή της κοινωνίας

21 Μαρτίου 2014 10:15

«Μετά επτά μήνες συνεχόμενων και δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, το τελικό αποτέλεσμα υπογραμμίζει τη μεγάλη βελτίωση που έχει σημειώσει η Ελλάδα τους τελευταίους 20 μήνες»,

δήλωνε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την εαρινή σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επίτευξη της πολυαναμενόμενης συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας παρουσία των ισχυρών ανδρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπέι, καθώς παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, λόγω της ελληνικής προεδρίας. Η Ελλάδα έχει καταφέρει την εκπλήρωση των βασικών δημοσιονομικών στόχων και την εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δήλωνε ο κ. Σαμαράς με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

«Επιτύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών», τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, που υπάρχει για πρώτη φορά μετά 48 χρόνια στη χώρα μας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η κοινωνική συνοχή της χώρας και η επιδιόρθωση των λαθών, είπε ο κ. Αντ. Σαμαράς, αναφέροντας ιδιαίτερα «την επιστροφή 525 εκατομμυρίων του πρωτογενούς πλεονάσματος σε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο», αποκαλύπτοντας και το ακριβές ποσό που θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα. Υποστήριξε ακόμη ότι στην Ελλάδα εξερχόμαστε με σταθερό τρόπο από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, με τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη των εταίρων μας.

Aν και το χειρότερο της κρίσης είναι πίσω μας, αυτό δεν είναι ακόμη ορατό στην αγορά εργασίας και στους δείκτες κοινωνικής συνοχής, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί το μεγαλύτερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το οποίο δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί περαιτέρω από το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμφωνία για τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης των τραπεζών που επιτεύχθηκε έπειτα από πολύωρη διαπραγμάτευση μεταξύ των εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε., στο οποίο προήδρευε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Πρόκειται για πολύ σημαντική ημέρα για την Ευρώπη, που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της Ε.Ε. και διασφαλίζει την αξιοπιστία του τραπεζικού τομέα της Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Επαινοι Μπαρόζο, Ρομπέι

Συγχρόνως και οι δύο ισχυροί άνδρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπέι, αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια στην επιτυχία της ελληνικής προεδρίας να ολοκληρώσει την τραπεζική ενοποίηση.

Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι δήλωσε ότι η συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση αποτελεί μέσο για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης και του χρηματοπιστωτικού κερματισμού, που αποτέλεσαν εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη. Από την πλευρά του ο Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι η συμφωνία συνιστά εξαιρετικά θετικό νέο για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης, που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις χρηματοπιστωτικές αγορές, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos