×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Περιφέρειες: Τα «δυνατά χαρτιά» της ΝΔ - Πού ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ

13 Μαϊος 2014 10:49

Τις ιδιαιτερότητες, τα ατού και τα «αγκάθια» επιχειρούν να ανιχνεύσουν έστω και στο... παρά πέντε τα επιτελεία της Νέα Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενισχύσουν το προφίλ των υποψηφίων τους στις περιφέρειες.

Η ΝΔ διεκδικεί τη νίκη «γαλάζιων» υποψηφίων σε έξι περιφέρειες, όπου καταγράφονται σημαντικά ποσοστά και στις δημοσκοπήσεις.

Στην «καρδιά» της χώρας, στην περιφέρεια Θεσσαλίας ο νυν «γαλάζιος» περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, παραμένει ισχυρός και διεκδικεί την επανεκλογή του ακόμη και από τον α' γύρο!

Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν οι πλέον αισιόδοξοι της ΝΔ, που «διαβάζουν» τα χαμηλά ποσοστά της υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη, τη στιγμή μάλιστα που ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Τσιλιμίγκος, κερδίζει πόντους στη μάχη της περιφέρειας ως επικεφαλής κεντροαριστερού συνδυασμού.

«Γαλάζια υπόθεση» είναι η μάχη στην Κεντρική Μακεδονία, με τον «αντάρτη», Απ. Τζιτζικώστα, όμως να προηγείται σε όλες τις μετρήσεις του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ, Γιάννη Ιωαννίδη. Θα είναι το δίδυμο του δεύτερου γύρου.

Η υποψηφιότητα του νυν γαλάζιου περιφερειάρχη, Γ. Δακή, προβάλλεται ως φαβορί στη Δυτική Μακεδονία, ωστόσο ο «θόρυβος» γύρω από τον δημοσιογράφο Θ. Καρυπίδη (απέσυρε τελικώς τη στήριξή του ο ΣΥΡΙΖΑ) φάινεται ότι τον ευνοεί για την αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής.

Στην Ηπειρο ο Αλέκος Καχριμάνης διατηρεί σημαντική επιρροή όχι μόνο στους γαλάζιους υποψηφίους και διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του, όπως λένε στην περιοχή.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανοίγει ορίζοντες και από την Ευρυτανία περνά στη διεκδίκηση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - τα προγνωστικά λένε ότι παρότι έχει να αντιμετωπίσει αντάρτικο ψηφοδέλτιο (Θ. Γιαννόπουλος) εξασφαλίζει ισχυρές συμμαχίες με τοπικά στελέχη από πολλούς χώρους.

Στην Πελοπόννησο τέλος ο Πέτρος Τατούλης έχει σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στα γκάλοπ (και τη στήριξη τριών βουλευτών της περιοχής του ΠΑΣΟΚ, των κ. Κωνσταντινόπουλου, Γρηγοράκου και Μανιάτη).

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αρκετοί από τους υποψηφίους του δίνουν «δυνατή» μάχη με στόχο τον δεύτερο γύρο. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια αφορά στην περιφέρεια Αττικής, όπου κατεβαίνει ένα από τα δημοφιλή στελέχη του.

Η Ρένα Δούρου έχει μειώσει τη διαφορά με τον Γ. Σγουρό, κάνει μπαράζ εμφανίσεων, προσβλέπει σε συμμαχίες με κεντροαριστερές δυνάμεις στον δεύτερο γύρο και στη στήριξη αυτοδιοικητικών στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτονόητο ότι η Κουμουνδούρου επενδύει τα μέγιστα για την επικράτηση στην Αττική αλλά και σε άλλες περιφέρειες, όπως στο Βόρειο Αιγαίο όπου επικεφαλής συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεθεί η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση.

Ποντάρουν επίσης στη νίκη του Βασ. Χατζηλάμπρου στον δεύτερο γύρο, καθώς πιστεύουν ότι έχει κερδίσει έδαφος και θα είναι το δίδυμο μαζί με τον κ. Κατσιφάρα τη δεύτερη Κυριακή. Θετικές επιδόσεις καταγράφουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά Ελλάδα (ο κ. Β. Αποστόλου που έχει εξασφαλίσει τη στήριξη στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ), στην Κρήτη (φιλοδοξούν την «ανατροπή» στον β' γύρο) κ.ά.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos