×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γλέζου

12 Μαϊος 2014 07:44

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή της δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου περί εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για ομολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βρει λεφτά με εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό. «Σήμερα μάθαμε ότι δεν είναι μόνον ο κ. Γλέζος, αλλά και ο κ. Μηλιός, που συμφωνεί στην ίδια απάντηση (σ.σ εσωτερικός δανεισμός) για το ερώτημα 'πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά;'» δηλώνει ο Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου στον ΣΚΑΪ.

«Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δανεισμό, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο κ. Στρατούλης από τον Μάιο του 2012. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Να σταματήσει επιτέλους η 'καραμέλα' περί δήθεν διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Γλέζου» προσθέτει, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου για διαστρέβλωση των δηλώσεών του, παραθέτοντας το συγκεκριμένο απόσπασμα συνέντευξής του (10-5-2014), το οποίο έχει ως εξής:

«Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Νωρίτερα, ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του περί κατάσχεσης καταθέσεων για εισοδήματα των 100.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν έκανε λόγο για καταθέσεις, αλλά για εισοδήματα. «Ποτέ μου δεν μίλησα για καταθέσεις, μίλησα για εισοδήματα», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, ενώ υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός θα κάλυπτε τον εσωτερικό δανεισμό, εάν είχαμε ανάγκη».

«Σημασία έχει ότι την περίοδο που κηρύχθηκε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ο δικτάτορας ζήτησε τη βοήθεια του γιατί δεν έχουμε αεροπορία... Και έτρεξε ο λαός δίνοντας τα ρολόγια του, δαχτυλίδια του, τα σκουλαρίκια του, τα πάντα. Αν πειστεί ότι το δάνειο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας στον πρωτογενή τομέα θα δώσει και ο δανεισμός θα καλυφθεί εθελοντικά» επισήμανε.

«Ο ελληνικός λαός, ο φτωχός λαός, θα το κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη, εγώ λεω ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό, άλλοι λενε ότι χρειάζεται τόνισε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς.

Ο Μανώλης Γλέζος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η πρότασή του αυτή δεν είναι απόφαση. «Επιτρέπεται η διαφωνία, αλλά δεν επιτρέπεται η διαστρέβλωση. Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις, ποτέ. Μίλησα για εισοδήματα. Έχω πέντε τρόπους και ο πέμπτος αφορά ένα εσωτερικό δανεισμό διπλής μορφής, εθελοντικό για τα φτωχά εισοδήματα, και υποχρεωτικό για τα πλούσια εισοδήματα και βάζω όριο (τα 100.000 ευρώ).Το όριο θα συζητηθεί, είναι πρόταση όχι απόφαση» σημείωσε.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ δεν σημαίνει αυτό ότι θα γίνεται υποχρεωτικά κατάσχεση. «Οσοι υψηλοεισοδηματίες δεν συνεισφέρουν (σ.σ στον εσωτερικό δανεισμό) δεν θα τους βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο, θα τους καταγγέλλουμε δημόσια... Εάν σε ένα εισοδηματία με πάνω από 100.000 εισόδημα τού πούμε να πάρει ομόλογο άξιας 100 ευρώ και δεν το κάνει δεν θα τον σκοτώσουμε.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο συνιστάται να διαβάσει το βιβλίο Έξοδος, όπου ο κ. Γλέζος αναφέρει αναλυτικά τις προτάσεις του «για το πώς θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού. Πώς θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμη φορά το άσπρο μαύρο όταν υποστηρίζει ότι ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων όπως στην Κύπρο» σημειώνει. «Δηλαδή ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο - π.χ. 100.000 εισόδημα - έγινε "κατάσχεση καταθέσεων"!! προσθέτει ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο «κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων κάνει ουσιαστικά η κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε το Σάββατο από την Τρίπολη πως «αν ο κόσμος πίστευε πως η λύση είναι ο εσωτερικός δανεισμός, τότε θα είχαμε μαζική φυγή καταθέσεων. Δεν τους πιστεύει όμως».

«Μετά την επιστράτευσή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, με την έγκριση προφανώς του κ. Τσίπρα, επανήλθε στην πρόταση για την επιβολή αναγκαστικού δανεισμού, δηλαδή κουρέματος των καταθέσεων» σχολίασε η Ελιά.

Αντιπαράθεση Σκουρλέτη-Κεδίκογλου

O εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι «όταν ένας πρωθυπουργός υιοθετεί μεθόδους μονταζιέρας, διαστρέβλωσης και μια εμφυλιοπολεμική ρητορεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποφεύγοντας τον απευθείας διάλογο για τις θέσεις του, το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως η αυριανή ανεύθυνη αντιπολίτευση».

"Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Σαμαρά", προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης, "θα μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας, θα αποκαλύπτουμε την καταστροφική πολιτική του, θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τη σωτηρία της χώρας.

Κύριε Σαμαρά είστε η Ελλάδα τους χθες που φεύγει", καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας, με γραπτή δήλωσή του, στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη, δήλωσε:

"Όλη η Ελλάδα ξέρει ποια είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση. Ας αφήσει, λοιπόν, τις ύβρεις ο κ. Τσίπρας μέσω του Εκπροσώπου του και ας απαντήσει επί της ουσίας:

- Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκίμασε ακόμα την θέση Γλέζου, περί «αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού», που ισχυρίζεται ότι αποτελεί και την επίσημη θέση του κόμματός του;

-Έτσι σκέπτεται να χρηματοδοτήσει ο κ. Τσίπρας την Ελληνική οικονομία;

-Αντιλαμβάνεται τι επιπτώσεις έχει για τη σταθερότητα της Ελληνικής οικονομίας μόνο και μόνο η αναφορά σε «αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό»;

Ας καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πάνω από τις όποιες κομματικές επιδιώξεις του κ. Τσίπρα, υπάρχει η Ελλάδα ! Γι αυτό ας σταματήσουν αμέσως τις ανοησίες τους!", καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos