×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τα ντέρμπι σε 30+3 μεγάλους δήμους

22 Μαϊος 2014 11:15

Η εμβέλεια της προσωπικότητας των υποψήφιων δημάρχων και η δυνατότητά τους να πείσουν τους πολίτες

να τους υπερψηφίσουν στον δεύτερο γύρο διαμορφώνοντας τοπικές συμμαχίες θα καθορίσουν εν πολλοίς το αποτέλεσμα των εκλογών την επόμενη Κυριακή σε 30 μεγάλους δήμους της χώρας, καθώς και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά.

Η ισχύς των κομματικών χρισμάτων που κυριάρχησαν την περίοδο της μεταπολίτευσης μέχρι πρόσφατα φαίνεται ότι έχει μειωθεί έως και αφανιστεί στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε μικρότερο βαθμό θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα στις εκλογικές μάχες τα κομματικά χρίσματα, αφού μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ επέλεξαν να δηλώσουν στηρίξεις σε συνδυασμούς ανά την επικράτεια προκειμένου να μετρήσουν κομματικές δυνάμεις. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αξιοσημείωτη η παρουσία 19 αυτοδιοικητικών στελεχών που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς στο σύνολο των 30+3 δήμων που διεκδικούν με αξιώσεις την εκλογή τους χωρίς κομματική στήριξη.

Αντίστοιχα, στο σύνολο των δήμων που παρουσιάζουμε 22 υποψήφιοι προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ και 10 έχουν την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ διεκδικεί 4 δήμους, ενώ 11 υποψήφιοι εντάσσονται στους ανεξάρτητους. Στον Δήμο Αθηναίων ο νυν δήμαρχος Γ. Καμίνης δίνει μάχη με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σακελλαρίδη έχοντας μόνο μία μονάδα διαφορά στον πρώτο γύρο.

Ο Γ. Καμίνης έχει μεγαλύτερες δεξαμενές υποστήριξης, αφού η ΝΔ εξέφρασε τη στήριξή της στο πρόσωπό του. Αντίστοιχα, ο Γ. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη διαφορά από τον Στ. Καλαφάτη, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, και εκτιμάται ότι θα κερδίσει άνετα στον 2ο γύρο.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γ. Μώραλης θα δώσει σκληρή μάχη στον Πειραιά κόντρα στον νυν δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο που υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Αν και ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει κανέναν, ο Γ. Μώραλης φαίνεται να έχει το προβάδισμα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς λόγω της πολιτικής καταγωγής του και των σχέσεών του με τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

www.ethnos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos