×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

SingularLogic: Εκτίμηση για ευρωεκλογές στις 22:00

23 Μαϊος 2014 09:18

Ως την πιο πολύπλοκη διαδικασία συλλογής και μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων περιέγραψαν την 25η Μαΐου οι εκπρόσωποι της SingularLogic,

καθώς πρέπει να συγκεντρωθούν τα αποτελέσματα από τρεις κάλπες. Την Κυριακή, στα 22.561 εκλογικά τμήματα θα στηθούν τρεις κάλπες: για την εκλογή των 21 ευρωβουλευτών, δημάρχου σε 211 δήμους και περιφερειάρχη σε 12 περιφέρειες.

Η πολυπλοκότητα της διαδικασίας υποχρέωσε το υπουργείο Εσωτερικών και τη συνεργαζόμενη εταιρεία Πληροφορικής να προχωρήσουν σε ιεράρχηση του χρόνου που θα δοθούν οι πληροφορίες την Κυριακή. Η προτεραιότητα θα είναι στις ευρωεκλογές, με την πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος από τη SingularLogic να υπολογίζεται μεταξύ 9.30 και 10.00 το βράδυ. Ο ακριβής χρόνος μετάδοσης της εκτίμησης θα εξαρτηθεί από το πότε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στείλουν τα στοιχεία με τα αποτελέσματα των 4.900 τμημάτων (περίπου ένα στα πέντε), τα οποία έχουν τη συσκευή τηλεφώνου του ειδικού συστήματος (SRT). Η εταιρεία έχει ζητήσει από τα 6 στα 10 τμήματα να στείλουν κατά προτεραιότητα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τα 2 στα 10 αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών και τα 2 στα 10 αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Η ροή αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 7 μ.μ. που θα κλείσουν οι κάλπες.

Η SingularLogic έχει οργανώσει και σύστημα καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης στα ευρωψηφοδέλτια, το οποίο θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας, με στόχο εικόνα μέχρι το βράδυ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο του εκλογικού Σώματος στις ευρωεκλογές είναι 39. Τρεις από τους συνδυασμούς που είχαν ανακηρυχθεί από τον Αρειο Πάγο ενημέρωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν τελικά. Πρόκειται για την «Ελληνική Αυγή», τον συνδυασμό με τον οποίο θα κατέβαινε η Χρυσή Αυγή σε περίπτωση απόρριψης του ψηφοδελτίου της, το σχήμα «Ελευθερία» και το «Χαρίζω οικόπεδα». Το κόμμα DEP (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας), που αναφέρεται στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αναμένεται να μοιράσει ψηφοδέλτια μόνο σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Ρόδο, Κω και μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή σε χώρους όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι Ελληνες πολίτες.

Λόγω της επίπονης εργασίας των δικαστικών αντιπροσώπων και του γεγονότος πως πρέπει να μεταβούν πάλι στα εκλογικά τμήματα που έχουν τοποθετηθεί, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Βαλεργάκης ζήτησε με επιστολή του από τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταβληθούν τα έξοδα μετάβασης δύο φορές και να αυξηθούν οι ημέρες αποζημίωσης τουλάχιστον κατά δύο.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos