Προκλητικός ο Κασιδιάρης στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

30 Αυγούστου 2014 11:41

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, στο Γκάζι, λόγω της παρουσίας του

προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και της κόρης του επίσης προφυλακισμένου αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανίας, οι οποίοι ορκίστηκαν ως νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Προκλητικός ο Κασιδιάρης στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Προκλητικός για μια ακόμη φορά, ο Ηλίας Κασιδιάρης, φτάνοντας στο Γκάζι, συνοδεία αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών, δήλωσε: «Θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή, αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι». «Στο τέλος νικάει πάντα η Ελλάδα» πρόσθεσε.

Από νωρίς το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις γύρω από το Γκάζι, η μία των αντιφασιστικών οργανώσεων επί της Ιεράς Οδού και η άλλη των χρυσαυγιτών οπαδών στη λεωφόρο Πειραιώς. Οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες φώναζαν χυδαία συνθήματα κατά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αντιφασιστικές οργανώσεις είχαν ως βασικό τους σύνθημα το «Ποτέ ξανά φασισμός».

Ενταση επικράτησε ότι ο έταιρος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στο χώρο της τελετής ορκωμοσίας, κάτι που του απαγορεύτηκε. Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά των αστυνομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να μπει στο χώρο της ορκωμοσίας με τη βουλευτική του ταυτότητα. «Ο καιρός έχει γυρίσματα» τόνισε κι εκείνος σε προκλητικό τόνο.

Προκλητικός ο Κασιδιάρης στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Στο αμφιθέατρο του 9,84 μπορούσαν να μπουν μόνο οι αιρετοί που επρόκειτο να ορκιστούν, καθώς και εκείνοι που είχαν ειδική άδεια με προσκλήσεις.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ είχαν από νωρίς το μεσημέρι περικυκλώσει το Γκάζι.

Οι αριστερές παρατάξεις, καθώς και η νικήτρια παράταξη του επανεκλεγέντα δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, ενώ όλες οι υπόλοιπες, με τον παραδοσιακό, θρησκευτικό όρκο.

Προκλητικός ο Κασιδιάρης στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από τα όσα έγιναν εντός και εκτός της αίθουσας του ραδιοφωνικού σταθμού (δείτε παρακάτω).

Με πατερίτσες ορκίστηκε ως δημοτικός σύμβουλος ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης «Αθήνα Μπορείς», ο οποίος υπεβλήθη στις 5 Αυγούστου σε χειρουργική επέμβαση, έχοντας υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Καμίνης: Εχουμε μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα

«Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα, να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της, καλύτερη», τόνισε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Προκλητικός ο Κασιδιάρης στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι «περάσαμε μια δυσκολότατη τριετία που συνέπεσε με την περίοδο της χειρότερης κρίσης για την πόλη και τη χώρα. Ωστόσο η Αθήνα άντεξε - η κοινωνική συνοχή διατηρήθηκε», για να προσθέσει με έμφαση ότι «η πενταετία που αρχίζει είναι ένα νέο ξεκίνημα αλλά και μια λογική συνέχεια. Έχουν μπει τα θεμέλια, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, αναλάβαμε κρίσιμες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από την αρχή».

Υπογράμμισε δε ότι «στο εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο της σημερινής συγκυρίας οι δήμοι αναδεικνύονται στον κατεξοχήν παράγοντα πολιτικής σταθερότητας», ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι «στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες υπερασπίστηκαν μία πόλη δημοκρατική, μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που συνομιλεί ισότιμα με τις μητροπόλεις του κόσμου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ορίζει η ίδια το μέλλον της».

Προκλητικός ο Κασιδιάρης στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Τέλος, ο δήμαρχος της Αθήνας υποσχέθηκε ότι θα δικαιώσει την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες στην παράταξή του, «με έντιμη διαχείριση, ορθολογισμό, διαφάνεια, καινοτομία και πολλή δουλειά».

Με αφορμή την ορκωμοσία, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο "συμβόλαιο" που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη».

Προκλητικός ο Κασιδιάρης στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Και πρόσθεσε: «Δηλαδή, αγώνας για μία Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας».

«Το υπουργείο Εσωτερικών θα σταθεί δίπλα σε όλους τους δημάρχους, όπου κι αν ανήκουν», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, κατά το σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή ορκωμοσίας.

Προκλητικός ο Κασιδιάρης στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο κ. Ντινόπουλος, αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων και το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα 5ετία θα είναι πολύ καλύτερη.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos