300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μήνυμα στήριξης πριν τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ

23 Σεπτεμβρίου 2014 11:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυμα στήριξης πριν τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ

test2

react2 2025

skandalis77

Τα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας μέχρι το ορόσημο της προεδρικής εκλογής αναμένεται

να θέσει επί τάπητος ο κ. Αντώνης Σαμαράς κατά το σημερινό προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με την κ. Αγκελα Μέρκελ. Την ίδια ώρα που, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελαρία διαμηνύει, ευλόγως, ότι η απόφαση για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος δεν είναι διμερής, αλλά μεταξύ της Ελλάδας και του συνόλου των εταίρων της, η ελληνική κυβέρνηση δεν αρνείται τη σημασία της σημερινής συνάντησης για την ευόδωση της στρατηγικής εξόδου από το Μνημόνιο και την εποπτεία της τρόικας, υπό τη σημερινή της μορφή.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο, πάντως, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έστελνε τα δικά του μηνύματα. Ενώ η Αθήνα δηλώνει δημοσίως ότι δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα κάνει χρήση ούτε καν των κεφαλαίων του ΔΝΤ για την προσεχή διετία, ο κ. Ντράγκι, από το Ευρωκοινοβούλιο, επεσήμανε ότι, όπως και στις υπόλοιπες χώρες, «δεν υπάρχει παζάρι... εμείς κάνουμε την πολιτική μας βάσει της εντολής που έχουμε και οι κυβερνήσεις τη δική τους». Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης εξήρε μεν τη «σημαντική πρόοδο της Ελλάδας», ωστόσο επέμεινε ότι η έξοδος στις αγορές κατέστη εφικτή ακριβώς λόγω αυτής της προσπάθειας, καθώς «οι αγορές βασίζονται στην προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και σε όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα». Μάλιστα, ενώ τα σχέδια της Αθήνας προβλέπουν απεμπλοκή από το Μνημόνιο και στήριξη των αναγκών χρηματοδότησης της χώρας στις αγορές (και σε ρέπος από φορείς του Δημοσίου), ο κ. Ντράγκι προειδοποίησε ότι η σημερινή, ευνοϊκή, συγκυρία των αγορών δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Οι θέσεις Ντράγκι απηχούν τις απόψεις αρκετών στην Ευρωζώνη που προκρίνουν την παραμονή της Ελλάδας σε πρόγραμμα, τόσο για λόγους εποπτείας της προώθησης των μεταρρυθμίσεων όσο και για δημοσιονομικούς. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς -έχοντας σαφή εικόνα των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση- αναμένεται να επιμείνει στον σχεδιασμό για απεμπλοκή της Ελλάδας από τα Μνημόνια, με παράλληλη διατήρηση μιας μορφής εποπτείας από την Κομισιόν επί του προϋπολογισμού, όπως άλλωστε προβλέπεται από τις συνθήκες.

Σε αυτό το πνεύμα ήταν, άλλωστε, και οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Ευ. Βενιζέλου, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Δεν υπάρχει θέμα τρίτου δανείου, τρίτου Μνημονίου, εμείς θέλουμε να φύγουμε από τις έννοιες αυτές και από την έννοια της τρόικας», επεσήμανε, δείχνοντας ότι, κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας, η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός ελέγχου ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ βρίσκεται μες στην καρδιά της Ευρωζώνης όχι ως δανειστής επειδή διαθέτει κεφάλαια, αλλά επειδή διαθέτει τεχνογνωσία, αυτή όμως έχει μεταφερθεί στην Ευρ. Επιτροπή και στα άλλα ευρωπαϊκά όργανα και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία εμείς να ακολουθούμε τις διαδικασίες και να χρησιμοποιούμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, να επανέλθουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, αξιολογώντας ως ιδιαιτέρως σημαντικό για την ελληνική προσπάθεια «το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει ήδη στις αγορές με πάρα πολύ καλούς όρους, δηλαδή με επιτόκια δανεισμού καλύτερα από τα επιτόκια δανεισμού του ΔΝΤ»

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Δύο νέα προγράμματα απασχόληση...
Σύσκεψη Σαμαρά-Χαρδούβελη στο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

logo2
Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Ξεσήκωσε τη σκηνή του The Voice η παριανή Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου (Βίντεο)

Πάρος: Ξεσήκωσε τη σκηνή του The Vo...

15 Νοεμβρίου 2025
Τα 10 καλύτερα νησιά του 2025 και η Πάρος στην κορυφή

Τα 10 καλύτερα νησιά του 2025 και η...

15 Νοεμβρίου 2025
Πάρος: Προκήρυξη θέσεων ιατρών για το Κέντρο Υγείας του νησιού

Πάρος: Προκήρυξη θέσεων ιατρών για...

13 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Αναφορά Φίλιππου Φόρτωμα προς την Υπουργό Παιδείας για την ελλιπή στελέχωση των σχολικών μονάδων της Άνδρου

Αναφορά Φίλιππου Φόρτωμα προς την Υ...

18 Νοεμβρίου 2025
Η Ελλάδα γερνάει – Το 34% του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 μέχρι το 2060

Η Ελλάδα γερνάει – Το 34% του πληθυ...

18 Νοεμβρίου 2025
Αποκαθίσταται σταδιακά το τεχνικό πρόβλημα που «παρέλυσε» το Internet σε παγκόσμιο επίπεδο -Τι είναι η Cloudflare

Αποκαθίσταται σταδιακά το τεχνικό π...

18 Νοεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ