Σταθερότητα για έξοδο από το μνημόνιο

03 Νοεμβρίου 2014 11:43

Σχηματοποιεί πλέον η κυβέρνηση το πολιτικό δίλημμα των προσεχών εβδομάδων και μηνών που θα απευθύνει στους βουλευτές πρωτίστως και στη συνέχεια -εάν χρειαστεί- στον ελληνικό λαό.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας των κ. Δένδια και Σκρέκα), αναμένεται να εκπέμψει για μία ακόμη φορά ένα μήνυμα αισιοδοξίας ως προς την πορεία της οικονομίας και ταυτόχρονα, ενώπιον του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα, θα επαναλάβει την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακη εποχή.

Κυβερνητικές πήγες απέκλειαν πάντως μέχρι αργά χθες τη νύχτα το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να προκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με δεδομένη τη σταθερή άρνηση του κ. Τσίπρα να συναινέσει στις αναγκαίες -για τη χώρα- πολιτικές.

Βουλευτές της ΝΔ θύμιζαν, άλλωστε, πρόσφατη δήλωση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Παππά, περί της ανάγκης άμεσης παραίτησης της κυβέρνησης.

«Να τον φωνάξουμε για να μας ρωτήσει πότε θα φύγουμε;», ρωτούσαν με νόημα οι ίδιοι βουλευτές, αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο συνάντησης των δυο ηγετών...

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον κ. Κ. Παπούλια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, θα του εκθέσει τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση και θα του παρουσιάσει τα βήματα που θα ακολουθήσουν της τρέχουσας αξιολόγησης και τα οποία θα οδηγήσουν στην έξοδο από τη μνημονιακή εποχή.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συζήτηση θα αποτελέσουν τα εθνικά μας θέματα και ειδικά οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Σαμαράς, άλλωστε, θα ενημερώσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για το επικείμενο ταξίδι του, στα τέλη της εβδομάδας στην Κύπρο και εν συνεχεία στην Αίγυπτο, όπου θα μετάσχει σε τριμερή διάσκεψη.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό μήνυμα, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των προθέσεών του μέσα από άρθρο του, που δημοσιεύθηκε χθες (εφημ. «Κεφάλαιο»).

«Στο διάστημα που ακολουθεί» -ανέφερε ο κ. Σαμαράς- «έρχονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Ερχονται μεγάλες επενδύσεις, που έχουν αρχίσει ήδη να ωριμάζουν, σε κρίσιμους τομείς υψίστης προτεραιότητας. Και ιδιαίτερα για την αξιοποίηση των μεγάλων στρατηγικής σημασίας υποδομών: λιμάνια, αεροδρόμια και μαρίνες.

Ερχεται και το ξεκίνημα της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης. Μας απομένουν ελάχιστα αλλά κρίσιμα βήματα για να αλλάξουμε το σκηνικό στην οικονομία και να ανοίξουμε νέες προοπτικές για όλους τους Ελληνες. Σε αυτό το μεταίχμιο οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες. Δεν θα αφήσουμε την αβεβαιότητα, που κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν, να εκτροχιάσει την τελευταία στιγμή την πορεία ανάταξης της χώρας. Δεν θα αφήσουμε την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια που μπορεί να τινάξει τις θυσίες μας στον αέρα, την ώρα που ανοίγουμε νέα σελίδα για τον τόπο».

«Ας βάλουμε όλοι, πάνω από όλα, το συλλογικό καλό και το εθνικό συμφέρον», κατέληξε στο άρθρο του ο πρωθυπουργός.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos