«Μετωπική» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον ΕΝΦΙΑ

17 Ιανουαρίου 2015 16:36

Δριμύτατη αντιπαράθεση ξέσπασε το Σάββατο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Δημήτρης Σταμάτης, σχολιάζοντας συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ωστοσο «δεν τόλμησε να αναφέρει ποια θεωρεί μεγάλη ακίνητη περιουσία ώστε να το ακούσουν με τα αυτιά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι».

«Το αποκάλυψε όμως χθες ο κ. Μηλιός», συνέχισε ο κ. Σταμάτης, επισημαίνοντας πως για την αξιωματική αντιπολίτευση μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι αυτή που συνολικά υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, δηλαδή αυτή που κατέχουν σήμερα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι πολίτες.

«Μόνον βγαίνει ο λογαριασμός του κ. Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Σταμάτης, υπογραμμίζοντας πως αυτόν τον λογαριασμό θα κληθούν να τον πληρώσουν μετά τις εκλογές οι πολίτες, αν με την ψήφο τους φέρουν στην εξουσία τον κ. Τσίπρα.

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε πως αυτό ουσιαστικά αποτελεί δήμευση της περιουσίας της μικρομεσαίας τάξης «που ποτέ δεν ήταν συμπαθής στα αριστερίστικα κινήματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ», και τόνισε πως «κανείς πια δεν δικαιούται να λέει δεν ήξερα, δεν άκουσα...».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εκπρόσωπος τύπου της, ΝΔ κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία, αφού αναφέρθηκε στις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος για μείωση του ΕΝΦΙΑ 7% το 2015, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 15% ξεκινώντας από τον φετινό προϋπολογισμό και μείωση του φόρου για φυσικά πρόσωπα με ανώτατο συντελεστή 33%, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ετοιμάζεται να φορολογήσει τους πολίτες με 60% και να δημεύσει τις περιουσίες της μεσαίας τάξης».

Η κ. Σπυράκη επεσήμανε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με την ασφάλεια των Ελλήνων, κατηγορώντας τον υποψήφιο βουλευτή του Στ. Τυροβολά ότι προσβάλλει τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δηλώνει ότι το κόμμα του θα καταργήσει τα ΜΑΤ.

«Αποκαλύπτεται βήμα-βήμα το σχέδιο του κ. Τσίπρα να μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Αμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τη Συγγρού για υποκρισία και θράσος στο ζήτημα της φορολόγησης της περιουσίας.

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Σταμάτη ότι η ΝΔ φορολογεί την ακίνητη περιουσία από το πρώτο τετραγωνικό. Η υποκρισία και το θράσος όσο μεγάλο κι αν είναι δεν μπορεί να σκεπάσει το έγκλημα που διέπραξε ο κ. Σαμαράς σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού», αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, απαντώντας στην δήλωση της κ. Σπυράκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που υπέστησαν την άγρια φορολογική αφαίμαξη από τον κ. Σαμαρά». «Τα ασύστολα ψεύδη της κ. Σπυράκη είναι αφορολόγητα γι' αυτό και με άνεση τα εκφωνεί από το πρωί μέχρι το βράδυ», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι «οι έλληνες πολίτες είναι αυτοί που είδαν τα παιδιά τους να μεταναστεύουν, να χάνουν τις δουλειές τους, να αρπάζουν τις λιγοστές καταθέσεις τους, να γίνονται νοικάρηδες στα σπίτια τους».

«Τον έμαθε για τα καλά τον κ. Σαμαρά ο ελληνικός λαός και τον περιμένει στη κάλπη», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos