Ο λαός θα επιλέξει Ευρώπη και ανάπτυξη

24 Ιανουαρίου 2015 15:56

Στις σημερινές εκλογές αποφασίζουμε αν η Ελλάδα θα γίνει «φυσιολογική χώρα», όπως άρχισε να γίνεται, ή αν θα παραμείνει μια θλιβερή «εξαίρεση» στον σύγχρονο κόσμο.

Μια χώρα που εξαλείφει τα ελλείμματά της, όπως ήδη πετύχαμε; Ή μια χώρα που θα επιστρέψει στα ελλείμματα, όπως σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί και οι δικοί του ακόμα λένε ότι το πρόγραμμά του «βρίσκεται στον αέρα» και «δεν βγαίνουν οι αριθμοί». Μια χώρα που δεν χρειάζεται δανεικά για να καλύψει τις δαπάνες και τους τόκους της, όπως ήδη καταφέραμε; Ή μια χώρα που ξαναγυρνά στον αναγκαστικό δανεισμό; Γιατί όταν διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος μας «δεν είναι βιώσιμο», προτρέπει τις αγορές να μη μας δανείζουν! Αρα φέρνει τη χώρα πίσω στον αναγκαστικό δανεισμό, πίσω σε νέα Μνημόνια... Μια χώρα που βγαίνει στην ανάπτυξη, πράγμα που ήδη καταφέραμε. Και δεν πέφτει πίσω στην ύφεση όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί νέο Μνημόνιο σημαίνει νέους αυστηρούς όρους, δηλαδή ύφεση ξανά... Προβλήματα ρευστότητας δημιούργησε ήδη η πολιτική ανασφάλεια που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σέρνοντας τη χώρα σε εκλογές που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν ήθελε. Και οι ασυναρτησίες που λένε τα στελέχη του επέτειναν αυτήν την ανασφάλεια.

Το πρόβλημα ρευστότητας αρκεί και μόνο του για να επιστρέψει τη χώρα στην ύφεση. Και το μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν σαφές. Κανείς ας μην παριστάνει πως δεν το κατάλαβε...

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην «πιστωτική επέκταση» της ΕΚΤ εφόσον τηρήσει τις υφιστάμενες δεσμεύσεις της! Και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ προειδοποίησε επίσης σαφώς: Περιμένουμε από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση να σεβαστεί η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της.

«Δεσμεύσεις» είναι τα πλεονάσματα, οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν και αυτές που προγραμματίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γυρίσει σε ελλείμματα και να ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν. Είναι προφανές ότι οδηγεί ολοταχώς στο «ατύχημα»! Το «ατύχημα» που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά! Αυτό πρέπει να αποτρέψουμε οριστικά σήμερα...

Ο λαός μας έχει να επιλέξει από τη μία την έξοδο από τα ελλείμματα, την ύφεση και τα Μνημόνια, με ασφάλεια, με ανάπτυξη και μέσα στην Ευρώπη. Αυτό δηλαδή που έχει θεμελιώσει και φέρνει η Νέα Δημοκρατία... Κι από την άλλη την περιπέτεια της σύγκρουσης με τους εταίρους μας, της επιστροφής στα Μνημόνια και στην ύφεση, δηλαδή αυτό που ήδη προεξοφλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι ακόμα ένα πιθανό «ατύχημα» που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης. Το οποίο εμείς αποτρέψαμε το 2012 και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να το ρισκάρει και πάλι σήμερα...

Ο ελληνικός λαός έχει να διαλέξει ανάμεσα σε μιαν Ελλάδα που αναπτύσσεται με σύγχρονες μεταρρυθμίσεις ή μιαν Ελλάδα που παραμένει αλυσοδεμένη στον κρατισμό, αιχμάλωτη από τους «κομματικούς στρατούς» και εξαρτημένη από Μνημόνια.

Ο λαός μας έχει να διαλέξει ανάμεσα σε μιαν Ελλάδα που προχωρά με επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα πάνω σε ισχυρά θεμέλια, όπως ήδη κάνουμε εμείς. Ή παραμένει δέσμια των συντεχνιών, των κλειστών επαγγελμάτων, των βολεμένων που έχασαν τα προνόμιά τους και τώρα πασχίζουν να επανέλθουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο κορμός της ευρωπαϊκής προοπτικής, της σύγχρονης ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων. Κι απέδειξε ήδη ότι μπορεί να συνεργαστεί με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει απίστευτη αλαζονεία και βρίσκεται σε πολιτική απομόνωση. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα άλλο κόμμα! Δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον... εαυτό του! Γι' αυτό και προκαλούν τρόμο οι αντιφατικές και ανεύθυνες δηλώσεις των στελεχών του καθημερινά. Βρίσκεται σε τέτοια σύγχυση και δείχνει τέτοια αλαζονεία χωρίς να κυβερνά. Σκεφτείτε να κυβερνούσε κιόλας...

Ο ελληνικός λαός με την απόφασή του θα επιλέξει τον δρόμο της Ευρώπης, της ανάπτυξης και της ασφάλειας που πραγματικά θέλει. Και θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και τους τυχοδιωκτισμούς που τόσο ακριβά έχει πληρώσει.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos