Κ. Μητσοτάκης: Θα δημιουργηθούν 40 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

10 Απριλίου 2020 20:55

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

 

Αντικείμενό της ήταν οι δράσεις στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης».

 Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτησή του: «Συζητήσαμε με την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών για το νέο πρόγραμμα έργων, δράσεων ανάπτυξης & αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα του Προγράμματος που θα έχει διάρκεια ως το 2023, προέρχονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο έχει υπογράψει με το υπουργείο Εσωτερικών μνημόνιο συνεργασίας, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία συμμετέχει στο συνολικό πρόγραμμα της κυβέρνησης με 1,5 δις. Οι χρηματοδοτήσεις θα έχουν τη μορφή αναπτυξιακού δανείου προς τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού το οποίο θα αποπληρώνεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos