Επίδομα 800 ευρώ: Επέκταση του μέτρου και τον Μάιο, εξετάζεται η διεύρυνση

11 Απριλίου 2020 18:57

Ώστε να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού


Για επέκταση των οικονομικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση έκαναν λόγο αξιωματούχοι το Σάββατο, ώστε να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι θα υπάρξει επανάληψη τον επόμενο μήνα του πακέτου των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, και ίσως αυτό θα είναι διευρυμένο.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι να επαναληφθεί μια ακόμη φορά και η «επιστρεπτέα προκαταβολή», μέσω της οποίας χορηγείται ρευστότητα από τον προϋπολογισμό σε επιχειρήσεις με 1- 500 εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι, έως το βράδυ της Πέμπτης είχαν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα 54.360 επιχειρήσεις. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν πληγεί τα εισοδήματά τους από την πανδημία να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι «πρέπει να τηρήσουμε ως χώρα την κουλτούρα πληρωμών».

Επίσης προανήγγειλε εκ νέου την ανακοίνωση εντός του Απριλίου στοχευμένων κλαδικών πολιτικών, οι οποίες θα αφορούν στις τουριστικές επιχειρήσεις, στην ενέργεια, στην ακτοπλοΐα, στις μεταφορές και στον πρωτογενή τομέα. Για επέκταση των μέτρων τον Μάιο αλλά και τον Ιούνιο, σε περίπτωση που συνεχιστεί η κρίση, έκανε λόγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, παράλληλα, αναφέρθηκε στην πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Έως και την Παρασκευή, είχαν υποβάλλει αίτηση περίπου 730.000 εργαζόμενοι και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τις 800.000, είπε. Το επίδομα θα πληρωθεί στις 15 και στις 16 Απριλίου και γίνεται προσπάθεια, σημείωσε, να τηρηθούν οι ημερομηνίες. «Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα όλοι θα λάβουν τις ενισχύσεις. Ήδη πήραν το έκτακτο δώρο στην Υγεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Open TV και στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει»,

Πρόσθεσε δε ότι Μάιο και μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα λάβουν οι πληττόμενοι και νέο 800άρι και σ' αυτούς θα συμπεριληφθούν και οι επιστημονικές ομάδες, ενώ όσον αφορά σε σενάρια που αφορούν σε μείωση ΕΝΦΙΑ 25% για όσους παίρνουν μειωμένο ενοίκιο είπε «Δεν το επιβεβαιώνω». Τέλος αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ σε λειτουργία μέχρι την Τρίτη

Μέχρι την Τρίτη θα έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για τη χορήγηση των 800 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις έως 5 εργαζόμενους, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι τα στοιχεία για τις μεταχρονολογημένες επιταγές είναι πάρα πολύ καλά, καθώς κανονικά στην ώρα τους πληρώθηκαν το 87% των επιταγών χωρίς να γίνει χρήση του δικαιώματος προστασίας από τους εκδότες τους. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, το γεγονός αυτό είναι δείγμα υγείας της ελληνικής οικονομίας

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos