Οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν νωρίτερα εστιατόρια και καφετέριες

09 Μαϊος 2020 16:12

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα μαγαζιά. Γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα, από την προγραμματισμένη ημερομηνία, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. «Ακόμη και μια μέρα είναι κέρδος για την αγορά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα, από την προγραμματισμένη ημερομηνία, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. «Ακόμη και μια μέρα είναι κέρδος για την αγορά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζονται όλες οι δημιουργικές ιδέες προκειμένου να ανοίξουν οι επιχειρήσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα, αλλά αυτό να συμβεί με υγειονομική ασφάλεια, να είναι βιώσιμες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, οπότε εκτός από τη συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους υπάρχει καθημερινή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδοτικά εργαλεία και φοροαπαλλαγές.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για μείωση του ΦΠΑ ο υπουργός σημείωσε ότι «ο εκάστοτε υπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ της μείωσης των φόρων».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας ο υπουργός τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «τι θα γινόταν, αν…» σχετικά με τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν διαχειριζόταν ως κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού και ειδικά για το σημείο περί επιθετικής εξαγοράς επιχειρήσεων από το Κράτος, είπε: «Ο σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να κρατικοποιήσουμε την οικονομία; Να κάνουμε ρουσφέτια και προσλήψεις και να δημιουργήσουμε προβληματικές επιχειρήσεις και να κάνουμε πάλι όσα μας έφεραν μέχρι εδώ;». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε την οικονομίας μας... Βενεζουέλα. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να εκμεταλλευθούμε το καλό όνομα της χώρας εν μέσω της επιδημίας και να τονώσουμε την οικονομία. Τώρα πρέπει να "ανεβάσουμε στροφές"».

Για τα σενάρια εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης είπε «δεν αισθάνομαι ότι έχουμε έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης ούτε ότι κυβερνούμε τυραννικά. Δεν βιώνει κάποιος πολίτης ότι τον εξαπατήσαμε, ότι άλλα λέγαμε προεκλογικά και άλλα κάνουμε, δεν ξέραμε ότι θα έρθει ο κορονοϊός και το κρύβαμε».

Για το επίδομα των 800 ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης είπε το Κράτος όφειλε να αναλάβει το κόστος για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που το ίδιο επέβαλλε. Πρέπει όλοι να κάνουμε το χρέος μας και έτσι μπορούμε και στην οικονομία να καταφέρουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Για τις τιμές στις μάσκες ο υπουργός είπε ότι οι τιμές πέφτουν και σύμφωνα με την ενημέρωση από τις υπηρεσίες ελέγχου της αγοράς, σήμερα στα σούπερ μάρκετ, ο καταναλωτής μπορεί να βρει μάσκες μίας χρήσης που ξεκινά η τιμή τους από 42 λεπτά.

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos