300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόωρη μετάβαση στα νησιά πριν από τις 18 Μαΐου εξετάζει ο Μητσοτάκης με πιθανές εξαιρέσεις

09 Μαϊος 2020 22:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόωρη μετάβαση στα νησιά πριν από τις 18 Μαΐου εξετάζει ο Μητσοτάκης με πιθανές εξαιρέσεις

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Την τελική και ξεκάθαρη απόφαση των επιδημιολόγων περιμένει το Μαξίμου για να πάρει την οριστική απόφαση


Κρίσιμα αναμένονται τα επόμενα 24ωρα, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου «κλειδώνει» στις αρχές της εβδομάδος, το χρονοδιάγραμμα και τους όρους υπό τους οποίους θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις και δη αυτές προς τα νησιά. Κατά τις πρωινές συσκέψεις του Σαββάτου (9/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι εξ απορρήτων επιτελείς του προέβησαν κατά πληροφορίες σε μία συνολική επαναξιολόγηση των δεδομένων από τα πρώτα 24ωρα της σταδιακής άρσης της καραντίνας, ενώ επιβεβαίωσαν τη φθίνουσα πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού, καθώς πλέον είναι διαθέσιμο το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το Πάσχα και την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τις σημερινές συσκέψεις τέθηκε επί τάπητος το σενάριο της απελευθέρωσης των μετακινήσεων του γενικού πληθυσμού προς τα νησιά μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι αρχικώς είχε υπολογισθεί, ήτοι στις 18 Μαΐου, όταν βάσει του αρχικού σχεδιασμού είναι προγραμματισμένο να επιτραπεί η κίνηση από νομό σε νομό. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία ξεκάθαρη εισήγηση από την ομάδα επιδημιολόγων, την οποία και θα έχει στο τραπέζι του στις αρχές της εβδομάδος, ώστε να λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Κυβερνητικά στελέχη διευκρινίζουν με νόημα πως η δρομολογούμενη – τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα – πρόωρη μετακίνηση στα νησιά στις 18 Μαΐου, δε συνεπάγεται την ανάληψη κάποιου ρίσκου από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ξορκίζει σε κάθε περίπτωση ένα – ολέθριο από πολλές απόψεις – πισωγύρισμα στο σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισμών. Εξ ου και η εν λόγω απόφαση, εφόσον επικυρωθεί έως τα μέσα της προσεχούς εβδομάδος θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Πρώτον, η απελευθέρωση της μετακίνησης προς τη νησιωτική χώρα θα αφορά σε πρώτη φάση στα μεγάλα νησιά και όχι αυτά – τα μικρότερα κατά κανόνα – που δεν διαθέτουν ισχυρές υγειονομικές μονάδες. Δεύτερον, η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες δεν θα αφορά σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό ή ιικό φορτίο, όπως λόγου χάρη νομούς ή και Δήμους, στους οποίους παρατηρείται ανησυχητικό ποσοστό κρουσμάτων επί του συνολικού πληθυσμού.

Στα μέσα της εβδομάδος, εξάλλου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής αναφορικά με τον τουρισμό, καθώς τη Δεύτερα ο ΣΕΤΕ και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο καταθέτουν τις προτάσεις τους για το πως μπορεί με ασφάλεια να επαναλειτουργήσουν φέτος ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Προς τα τέλη της εβδομάδος αναμένεται, επίσης, η αποκρυστάλλωση και του κοινού σχεδίου για τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επεξεργάζεται εδώ και εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γύρω στις 20 Μαΐου αναμένεται και η τελική απόφαση για το πότε θα επαναλειτουργήσουν εστιατόρια και καφέ. Προς ώρας το βασικό σενάριο θέλει την εστίαση να επαναλειτουργεί την Ιη Ιουνίου, ωστόσο και εφ όσον επιβεβαιωθεί και το επόμενο δεκαήμερο η θετική εικόνα της επιδημιολογικής καμπύλης, δεν έχει εγκαταλειφθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το σενάριο της 25ης Μαΐου.

Κυβερνητικά στελέχη προϊδεάζουν, εξάλλου, πως δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να θελήσει να «σφραγίσει» την είσοδο της χώρας στη δεύτερη φάση του σχεδίου σταδιακής άρσης των περιορισμών είτε με ακόμη ένα τηλεοπτικό μήνυμα του, είτε με μία επίσκεψη του, που θα συμβολίζει την ανταγωνιστική εικόνα, που εκπέμπει ο ελληνικός τουρισμός, μιας και από 18 Μαΐου ανοίγουν για το κοινό μεταξύ άλλων και οι αρχαιολογικοί χώροι.

ethnos.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Οι προϋποθέσεις για να ανοίξου...
Διπλασιασμός χώρου τραπ/των, δ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα Αμοργού, Αιγιάλη Αμοργού, Φολέγανδρος μέσα σε αυτά

Αναβαθμίζονται 21 λιμάνια: Κατάπολα...

23 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων για 36 ώρες με προειδοποίηση και για τις Κυκλάδες - Έρχονται καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομέν...

20 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική σύμβουλος (Βίντεο)

Πάρος: Ανεξαρτητοποιήθηκε κοινοτική...

23 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμοκρασίες και ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα (βίντεο)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Πολικές θερμο...

26 Ιανουαρίου 2026
Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλο, αναστέλλονται οι εργασίες, πάει η Αρχή Διαφάνειας με εντολή Παπασταύρου

Στοπ στο οικολογικό έγκλημα στη Μήλ...

26 Ιανουαρίου 2026
Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)

Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσα...

26 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ