Απάντηση Χαρδαλιά για το μερικό lockdown σε Πάρο και Αντίπαρο...

18 Αυγούστου 2020 13:59

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά το μεσημέρι της Τρίτης 18 Αυγούστου, ο Υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε μερικό lockdown σε Πάρο και Αντίπαρο.

Κατ΄αρχάς απαντώντας στη φημολογία που διακινείται περί μη επίσημης ανακοίνωσης όλων των κρουσμάτων, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι αυτό δεν ισχύει, όλα τα κρούσματα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και όταν επί παραδείγματι αναφέρεται αριθμός κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων και όχι σε συγκεκριμένα νησιά, αυτό γίνεται για να μην εξάγονται αυθαίρετα συμπεράσματα και να μην στοχοποιούνται συγκεκριμένες περιοχές.

Όσον αφορά τώρα στην Πάρο και στην Αντίπαρο, τα μέτρα που επιβλήθηκαν είναι θέμα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Άλλη επί παραδείγματι είναι η εικόνα της ιχνηλάτησης όταν τα κρούσματα αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί σε παραλία ή σε χώρους μη συγχρωτισμού και άλλη όταν έχουν βρεθεί σε μπαρ και σε χώρους συγχρωτισμού. Κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, διαπιστώθηκε ότι αρκετά είχαν επισκεφθεί την Πάρο και την Αντίπαρο και προφανώς είχαν βρεθεί σε χώρους συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά η ιχνηλάτηση για όλες τις περιοχές γίνεται με βάση επιστημονικά δεδομένα και δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού στα δύο νησιά. Όλα είναι υπό έλεγχο, οι φήμες που κυκλοφορούν περί εκατοντάδων κρουσμάτων είναι παντελώς ανυπόστατες και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και όλα τα πιθανά κρούσματα απομονώνονται αμέσως.

Συνεπώς, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς τα πάντα είναι υπό έλεγχο σε Πάρο και Αντίπαρο, και μάλιστα και στα δύο νησιά συνεχίζουν να διενεργούνται διαγνωστικά τεστ για Covid - 19 προληπτικά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos