Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα στήριξης

12 Μαϊος 2022 20:51

Αναλυτικά στην δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 55% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.

Ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 41% λέει μέσα στο 2022 και το 13% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα από τις 9 έως 11 Μαΐου σε δείγμα 1.206 πολιτών τέθηκαν ερωτήσεις για το σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας, και πιο ειδικά για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, καθώς και για την ενεργειακή ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 31% εξ αυτών θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Για τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν νοικοοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στο τσουναμι ακρίβειας του τελευταίου διαστήματος, το 51% των ερωτηθέντων κρίνει ότι κινούνται προς την σωστή κατέυθυνση, με το 40% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Αρνητικό είναι το κλίμα για την οικονομία, καθώς το 55% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει «μάλλον απαισιόδοξα» (31%) και «σίγουρα απαισιόδοξα» (24%) την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες.

«Σίγουρα αισιόδοξα» και «μάλλον αισιόδοξα» βλέπει την πορεία της ελληνικής οικονομία το 36%.

Δημοσκόπηση Pulse: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ρεύμα, λένε οι πολίτες

Θετικό είναι το αποτύπωμα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαΐου -ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα στις 5 Μαΐου και η εξειδίκευση έγινε την επομένη, στις 6 Μαΐου- το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Πιο αναλυτικά, το 11% είπε ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αρκετά, ενώ το 40% ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα.

Το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα μέτρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση. Η πλειονότητα όσων κρίνουν ότι τα μέτρα κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση αυτο-τοποθετούνται στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, ενώ η πλειονότητα όσων τα θεωρει στην σωστή κατεύθυνση αυτο-τοποθετούνται στο Κέντρο, στην Κεντροδεξιά και στην Δεξιά.

Δημοσκόπηση Pulse: Διχασμένοι οι πολίτες για τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, όπως προκύπτει από την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη.

Ενώ η ΕΕ συζητά για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να πετύχει συμφωνία -αρκετές χώρες με πρώτη την Ουγγαρία εκφράζουν έντονες διαφωνίες για το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο- η έρευνα της Pulse αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι.

Ειδικότερα, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με ένα ποσοστό 31% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos