300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Νέο εμπρηστικό παραλήρημα Ερντογάν: Κομπάρσος η Ελλάδα – «Δεν παρασυρόμαστε σε διαξιφισμούς» λέει η Αθήνα

15 Ιουνίου 2022 17:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο εμπρηστικό παραλήρημα Ερντογάν: Κομπάρσος η Ελλάδα – «Δεν παρασυρόμαστε σε διαξιφισμούς» λέει η Αθήνα

test2

test2

Σε κλιμάκωση της έντασης επενδύει η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιδίδεται σχεδόν καθημερινά σε μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων και απειλών.

Χαρακτηριστικά «κουρασμένου κομπάρσου» προσέδωσε αυτή τη φορά στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος. Στον αντίποδα, η Αθήνα επενδύει στην ψυχραιμία και στη διπλωματική δυναμική.

Επιστρατεύοντας μεγάλη δόση φαντασίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας τραβάει ακόμα περισσότερο το σχοινί των προκλήσεων. Αφού παρουσίασε την Ελλάδα σαν το καλομαθημένο παιδί των ξένων και την παρομοίασε με κουρασμένο κομπάρσο, απείλησε εμμέσως πλην σαφώς με πόλεμο.

«Κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών γυρισμάτων, αυτοί που είναι οι πιο κουρασμένοι, φθαρμένοι, με σπασμένα πόδια και χέρια είναι οι κομπάρσοι. Αλλά το όνομα αυτών δεν φαίνεται ποτέ στη σκηνή, αυτό συνέβη και στην Ελλάδα στο παρελθόν. Αν επιμένει στα ίδια λάθη, αυτό θα της συμβεί και από εδώ και πέρα» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Δεν πρόκειται ποτέ να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση αφορά την κυριαρχία των νησιών μας» είναι το σαφές μήνυμα της Αθήνας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

«Απέναντι σε κάθε πρόκληση θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Αυτό είναι σαφές. Το έχει πει ο Πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους. Η χώρα με αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει την προκλητικότητα αυτή, χωρίς να μας πιάνει κανένας πανικός, χωρίς να έχουμε φόβους ή να παρασυρόμαστε σε λεκτική αντιπαράθεση, σε διαξιφισμούς με την Τουρκία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας εκ νέου ότι διάλογο με το παράλογο δε μπορούμε να κάνουμε. Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στο Γιώργο Κουβαρά, απέδωσε την τρέχουσα ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, στο γεγονός ότι, ενώ στην συνάντησή του με τον Ερντογάν το κλίμα ήταν καλό, η Τουρκία παραβίασε τις κόκκινες γραμμές με υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση ανώτατων αξιωματούχων από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Τουρκία, η Άγκυρα επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Άγκυρα δεν θα συμβιβαστεί σε ό,τι αφορά τα «νόμιμα» δικαιώματά της σε ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο και τη Μεσόγειο» ανακοίνωσε η τουρκική Προεδρία.

Το μίγμα της έντασης και του εκνευρισμού που επικρατεί στην Τουρκία, αποτυπώθηκε και στο πρόσωπο του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αφού επανέλαβε τις γνωστές αιτιάσεις, πρωταγωνίστησε σε σοβαρό φραστικό επεισόδιο με Έλληνες βουλευτές σε πολιτική συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

«Αν λέτε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι κατεχόμενο, σημαίνει ότι θέλετε να τσακωθούμε εξαρχής… Η Τουρκία δεν είναι χώρα κατοχής στα βόρεια της Κύπρου» είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Τούρκοι πολιτικοί αδιαλείπτως τις τελευταίες 15 με 20 μέρες και στο παρελθόν επίσης, αναφέρονται στην αναθεωρητική ιδέα της “Γαλάζιας Πατρίδας”» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, Σπήλιος Λιβανός.

Η αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν άμεση.

«Δεν μπορεί αυτή η χώρα να εγκαλεί την Ελλάδα… για προσπάθεια ανατροπής των σχέσεων καλής γειτονίας και για έλλειψη διάθεσης για διάλογο» δήλωσε ο Σπήλιος Λιβανός.

«Δεν μπορεί να εκτοξεύονται κατηγορίες για δήθεν υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Η επιθετικότητα, η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει τα συνηθισμένα όρια, οφείλουμε όταν βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιες τοποθετήσεις να αντιδρούμε ανάλογα» σημείωσε ο Μανούσος Βολουδάκης, βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

«Απάντησε με άκομψο και επιθετικό τρόπο και στη συνέχεια ενώ ήταν η σειρά μου να μιλήσω έφυγε από την αίθουσα… μπήκε στην αίθουσα για να προκαλέσει επεισόδιο» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όλες οι κινήσεις της Άγκυρας παραβαίνουν το Διεθνές Δίκαιο διαμηνύει από την Λευκωσία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Δεν μπορούμε να παρασυρθούμε ούτως ή άλλως σε μια αναθεωρητική ρητορική την οποία υιοθετεί ο Τούρκος πρόεδρος χάριν των δικών του σκοπιμοτήτων» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Την Κύπρο επισκέπτεται στις 17 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ – Ηχηρά μηνύματα προς την Άγκυρα και τις απειλές Ερντογάν

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων περιλάμβανε η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Γιώργο Κουβαρά και στην ΕΡΤ.

Από τα εθνικά και την οικονομία, μέχρι τις εκλογές και τους στόχους της επόμενης τετραετίας, ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για το σύνολο της ατζέντας.

Στα εθνικά, πέρα από το μήνυμα ότι η χώρα μας δεν κάνει διάλογο με το παράλογο, αυτό που κρατάμε είναι το σήμα για τη συνεχή διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων.

Στον ορίζοντα των δύο επόμενων εβδομάδων ανοίγονται η σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες και η σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, με την Αθήνα να ενημερώνει εταίρους και συμμάχους για τα νέα κύματα του αναθεωρητισμού της Άγκυρας….

Στην οικονομία, το μήνυμα του πρωθυπουργού σχετίζεται με τη συνεχή στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις συμπληγάδες της ακριβειας…Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τις ανακοινώσεις για τη βενζίνη…

«Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα σάς δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από εδώ και στο εξής, ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο», σημείωσε, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων.

Στα του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού, ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε και πάλι τις κάλπες στο τέλος της τετραετίας, ενώ, όπως είχε πράξει και στην ομιλία του στο 14ο συνέδριο της ΝΔ, τόνισε ότι η πρώτη κάλπη αντιμετωπίζεται ως τελική.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκλεισε κάθε σενάριο για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ όρισε ως στόχο την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

ertnews.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πολιτική αντιπαράθεση για την συμμετοχή συγγενών πολιτικών σε εταιρίες του εξωτερικού (Βίντεο)
  • Συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Κατερίνα Μονογυιού : Συγχαρητήρια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη σαρωτική νίκη στις Φοιτητικές Εκλογές
  • Συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Επιστολές Δημάρχου Πάρου προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Πάρου
  • Ο Τραμπ «αποκοιμήθηκε» σε πολυθρόνα κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία - Δείτε το βίντεο
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Fuel Pass 2: Ανακοινώνει ενισχ...
Θάνος Πλεύρης: «Θερινό κύμα κο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο νησί

Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των...

13 Μαϊος 2025
Τέλος οι υπαίθριες ψησταριές και τα σουβλάκια στα πανηγύρια – Φαγητό μόνο με catering, αντιδρούν οι σύλλογοι λόγω του κόστους

Τέλος οι υπαίθριες ψησταριές και τα...

10 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Πέθανε ο επιχειρηματίας που άλλαξε τη Μύκονο - Στο μαγαζί του διασκέδαζαν από τη Σοφία Λόρεν έως τη Ζακλίν Κένεντι!

Πέθανε ο επιχειρηματίας που άλλαξε...

15 Μαϊος 2025
Βιοδιασπώμενα υδρορομπότ παρακολουθούν την ποιότητα του νερού και αποτελούν τροφή για υδρόβιους οργανισμούς (βίντεο)

Βιοδιασπώμενα υδρορομπότ παρακολουθ...

15 Μαϊος 2025
Σωτήρης Χουλιάρας: Καρκίνος…Για να μην τρέχουμε πίσω απ’ αυτόν

Σωτήρης Χουλιάρας: Καρκίνος…Για να...

15 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ