Θάνος Πλεύρης: «Θερινό κύμα κορονοϊού δείχνουν οι προγνώσεις»

16 Ιουνίου 2022 13:59

Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά μέτρα, αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Θερινό κύμα κορονοϊού δείχνουν οι προγνώσεις των μοντέλων που τρέχουν οι ειδικοί, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

 «Σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο. Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του συστήματος υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι οφείλεται στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές.

Εξήγησε ότι λόγω της μεταδοτικότητας των συγκεκριμένων στελεχών του κορονοϊού «είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα».

Κάλεσε τους ευάλωτους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπροστασίας και όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos