300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Κυβέρνηση: Μετά το πένθος, οι οριστικές αποφάσεις για το εκλογικό χρονοδιάγραμμα

02 Μαρτίου 2023 15:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβέρνηση: Μετά το πένθος, οι οριστικές αποφάσεις για το εκλογικό χρονοδιάγραμμα

test2

test2

Δεν επιβεβαιώνονται από το κυβερνητικό επιτελείο φημολογίες που ήθελαν να μετατίθενται για τον Μάιο οι εκλογές 

Η 9η Απριλίου παραμένει, εκτός απροόπτου, η επικρατέστερη ημερομηνία για το στήσιμο της πρώτης κάλπης

Για μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου εθνικού πένθους, το οποία κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, μετατίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται και με το εκλογικό χρονοδιάγραμμα.

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία επρόκειτο να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, αναβλήθηκε χωρίς να προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία που θα γίνει η σύγκληση του κορυφαίου κυβερνητικού οργάνου.

Στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου επιμένουν κατηγορηματικά ότι ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο πυρήνας των στενών του συνεργατών ασχολήθηκαν με το ζήτημα των εκλογών, καθώς πρώτιστο μέλημα τους ήταν η περίθαλψη των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, καθώς και η συμπαράσταση και ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.

Ταυτόχρονα η κυβερνητική ηγεσία προχώρησε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η –«επιβεβλημένη» κατά πολλούς- παραίτηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και των ιθυνόντων των σιδηροδρομικών οργανισμών, αλλά και η εξαγγελία της σύστασης υπερκομματικής επιτροπής για τα αίτια του δυστυχήματος και τις χρόνιες καθυστερήσεις των έργων, οι οποίες «απάλυναν» σε κάποιο βαθμό την οργή με την οποία η κοινή γνώμη υποδέχτηκε τις αποκαλύψεις για τις διαχρονικές παθογένειες στον συγκεκριμένο συγκοινωνιακό φορέα.

 Δίνοντας, εξάλλου, το στίγμα της διάθεσης με την οποία προσεγγίζει την δύσκολη αυτή υπόθεση που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός σε μια αποστροφή των δηλώσεων του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πενθήσουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία. Και, μετά, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα σφίξουμε τα δόντια. Θα δουλέψουμε ώστε αυτό το “ποτέ ξανά” που άκουσα στη Λάρισα να μην μείνει λόγος κενός».

Νωρίτερα ήδη συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη διέψευδαν τη φημολογία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η τραγωδία των Τεμπών είχε προκαλέσει σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για αλλαγή του εκλογικού χρονοδιαγράμματος. «Δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν τέτοιες σκέψεις», επεσήμαιναν, μεταφέροντας και το κλίμα που επικράτησε στην πρωινή σύσκεψη που συγκλήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο μετά την ολονυκτία που έκανε ο κυβερνητικός μηχανισμός ο οποίος τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Σε αυτή τη φάση δεν μας απασχολεί τίποτε άλλο και η μόνη μας σκέψη είναι στην περίθαλψη και υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων», επέμεναν οι ίδιοι αξιωματούχοι. «Σε δεύτερο χρόνο θα ασχοληθούμε με τις ευθύνες και τα αίτια του δυστυχήματος», συμπλήρωναν και κατέληγαν λέγοντας: «Οποιοδήποτε άλλο ζήτημα θα μας απασχολήσει αργότερα».

Ο άμεσος ορισμός, εξάλλου, του νυν υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ως μεταβατικού υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, θέση στην οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα παραμείνει ως τις εκλογές, σηματοδοτεί την διάθεση του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει τάχιστα η έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν και δεν λέγεται ρητώς, η αίσθηση την οποία αποκομίζουν όσοι συνομιλούν με πρόσωπα που απηχούν τη διάθεση που επικρατεί στα ενδότερα του πρωθυπουργικού γραφείου είναι ότι «ο Μητσοτάκης δεν δείχνει να έχει αλλάξει τα πλάνα του». Γι΄ αυτό και οι ίδιοι επισημαίνουν ότι «η 9η Απριλίου παραμένει, εκτός απροόπτου, η επικρατέστερη ημερομηνία για το στήσιμο της πρώτης κάλπης».

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα «εκλογικά χαρτιά» του μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε θα έχει διαφανεί καλύτερα και ο ενδεχόμενος αντίκτυπος της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στη διάθεση της κοινής γνώμης.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υποχρεωτική τοποθέτηση μικροτσίπ σε γάτες και σκύλους στην ΕΕ, κατά του παράνομου εμπορίου
  • Δημοσκόπηση Real Polls: Πρώτη η ΝΔ με 31,5%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13% και πτώση για την Πλεύση Ελευθερίας
  • Αυτή είναι η πρόταση τεσσάρων σημείων από τους Ευρωπαίους προς το Ιράν για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ
  • Πάρος: Αντίδραση της Ισραηλιτικής και Εβραϊκής κοινότητας του νησιού – Δείτε τι την προκάλεσε (Βίντεο)
  • Πρόσκληση της Δημοτικής επιτροπής του Δήμου Πάρου σε τακτική συνεδρίαση
  • Χωρίς Τέλος Ταφής οι εισφορές των Δήμων στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβ...
Σύγκρουση τρένων: Ο Γεραπετρίτ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Όσα πρέπει να γνωρίζουν κάτοικοι και τουρίστες

Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφο...

16 Ιουνίου 2025
Πάρος: Ζητούνται από γνωστή επιχείρηση άτομα για άμεση πρόσληψη

Πάρος: Ζητούνται από γνωστή επιχείρ...

17 Ιουνίου 2025
Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου παραχωρείται οικόπεδο για λειτουργία νέας Δομής υγείας στο νησί (Βίντεο)

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου πα...

20 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Πεντέλη: Ένας άνθρωπος νεκρός -Τρεις τραυματίες (βίντεο)

Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Πε...

23 Ιουνίου 2025
Εφιαλτικές ώρες στη Χίο: Εκκενώνεται ο Δαφνώνας - "Μάχη" σε τρία μέτωπα φωτιάς (βίντεο)

Εφιαλτικές ώρες στη Χίο: Εκκενώνετα...

23 Ιουνίου 2025
Πένθος στο ΕΚΑΒ για τον θάνατο της γιατρού Αναστασίας Ζυγούρα - Το συγκινητικό «αντίο» του Άδωνι Γεωργιάδη

Πένθος στο ΕΚΑΒ για τον θάνατο της...

23 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ