Σύγκρουση τρένων: Ο Γεραπετρίτης ανακοινώνει το απόγευμα την επιτροπή εμπειρογνωμόνων

03 Μαρτίου 2023 12:34

Το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της υπερκομματικής και ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα συγκροτηθεί από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και τα κακώς κείμενα στις συμβάσεις δημοσίου έργου στους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Γεραπετρίτης, που ανέλαβε χθες τα νέα του καθήκοντα, έχει ήδη επικοινωνήσει με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη σύνθεση της επιτροπής. Άγνωστο μέχρι στιγμής παραμένει αν τα τρία κόμματα θα ανταποκριθούν και θα προτείνουν πρόσωπα που θα μετέχουν σε αυτή.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με πηγές του protothema.gr, αναμένεται ότι θα απαρτίζεται από 3-5 άτομα, καθηγητές πανεπιστημίου με ειδίκευση στους σιδηροδρόμους. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι και αυτό του επί σειρά ετών προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου. Επιφορτισμένος με την ευθύνη λειτουργίας αυτής της επιτροπής θα είναι ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης, όπως εξήγησε χθες στις πρώτες συσκέψεις που έκανε με τους συνεργάτες του στο υπουργείο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos