Βουλή: Πέρασαν τα μέτρα στήριξης συνταξιούχων και οφειλετών - Δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ρυθμίσεις οφειλών και το εφάπαξ βοήθημα

24 Μαρτίου 2023 01:16

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους, νοικοκυριά και οφειλέτες.

Επίσης, τα 52 απο τα συνολικά 92 άρθρα του σχεδίου νόμου έλαβαν ευρύτερη στήριξη καθώς ψηφίστηκαν είτε απο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είτε απο την Ελληνική Λύση. ΚΚΕ και Μερα25 καταψήφισαν ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την τακτική της αποχής από τις ψηφοφορίες ακόμα και όταν αφορούν θετικά μέτρα στήριξης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών με τις ρυθμίσεις ωφελούνται:

- Συνταξιούχοι με εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 200 - 300 ευρώ κυρίως όσοι δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς. Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση των πόρων.

 - Αγρότες: παροχή ΕΦΚ στο πετρέλαιο και για το 2023 . Επιτάχυνση διαδικασίας προκαταβολής για καταστροφές. 76 εκατ. ευρώ κόστος.

- Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομίας με επέκταση μειωμένου ΦΠΑ. Επιπλέον κόστος 246 εκατ. ευρω

- Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με παράταση εως τέλους έτους η υπαγωγή μειωμένου ΦΠΑ σε παροχές υγείας.

- Φυσικά και νομικά πρόσωπα που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αναβιώνουν φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις υπο κανόνες με 72 και 100 δόσεις και εισάγονται πρόνοιες για συνεπείς οφειλέτες

- Ωφελούνται συμπατριώτες μας φυσικά πρόσωπα με καταβολή σε 8 δόσεις φόρου εισοδήματος και 3% έκπτωση για εφάπαξ πληρωμή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos