Μητσοτάκης: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο

08 Απριλίου 2023 16:50

«Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει τα πάντα. Αυτή θα δώσει την ισχυρή εντολή, ώστε αν χρειαστεί δεύτερη κάλπη, να φέρει την κυβερνητική σταθερότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

Όπως είπε, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα τηρήσει τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, σημειώνοντας ότι «με μια καθαρή νίκη της ΝΔ, όλα θα βρουν τον δρόμο τους». Πάντως εκτίμησε ότι «μπορούμε να έχουμε αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον δημόσιο έλεγχο.

 Όσον αφορά στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι μετά τις εκλογές, όσοι είναι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ δεν θα πληρώνουν φάρμακα. Στο ίδιο πλαίσιο, δεν απέκλεισε να επανέλθουν οι τριετίες, εφόσον και η ανεργία πέσει κάτω από το 10% και να μειωθεί το τέλος επιτηδεύματος, έως και να μηδενιστεί. Όμως, προϋπόθεση είναι να υπάρξει υψηλή φορολογική συμμόρφωση.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε διπλασιασμό του Προγράμματος «Σπίτι μου» για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους, εφόσον καλυφθούν οι δικαιούχοι, ενώ ερωτηθείς για το στεγαστικό πρόβλημα, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει παρέμβαση στο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η μόνη κάλπη που έχει στο μυαλό του είναι αυτή της 21ης Μαΐου. «Έχουμε εκλογές την 21η Μαΐου, με ένα συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα. Τα διλήμματα είναι καθαρά, αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω», είπε, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι «οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ για να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή που έχουμε χαράξει. Θέλω να αναλογιστούν οι πολίτες αν η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι το 2019».

«Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει τα πάντα. Αυτή θα δώσει την ισχυρή εντολή, ώστε αν χρειαστεί δεύτερη κάλπη, να φέρει την κυβερνητική σταθερότητα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η στροφή της τουρκικής πολιτικής θέλει να έχει και συνέχεια. Υπάρχει σαφέστατη στροφή στην ΕΕ ότι θέλουμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας. «Δεν ήταν δεδομένο, δεν ήταν η κατάσταση που υπήρχε όταν αναλάβαμε», είπε. Όπως ανέφερε, είναι «καλοδεχούμενη η εκτόνωση της έντασης χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις θέσεις και τα δικαιώματα μας. Δεν θέλω να είμαστε σε συνεχή τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία. Θέλουμε λιγότερη ένταση στο Αιγαίο. Πιστεύω ότι αυτή η στροφή είναι και αποτέλεσμα της διπλωματίας των σεισμών. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ισχυρές συμμαχίες και χαίρομαι που αυτή η πολιτική είχε αποτελέσματα. Η Τουρκία απομονώθηκε τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos