Μητσοτάκης: Γκολτζής ο Αναστόπουλος, παιχταράς ο Σαραβάκος, πολύ Έλληνας ο Αντετοκούνμπο, ο Ολυμπιακός στο Conference μου θυμίζει το 2004

23 Μαϊος 2024 18:03

Τι είπε για τον Γκάλη και την κοπάνα που έκανε, τον Γιαννάκη, τον Ιωαννίδη, τον Τζόρνταν, τον Λεμπρόν, το ΣΕΦ, τους διαιτητές, το final 4 της Ευρωλίγκα, το αντίο στην πολιτική και την αποφασιστικότητα να μπει τάξη στα γήπεδα

Για τον Νίκο Αναστόπουλο, τον Δημήτρη Σαραβάκο, τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Μάικλ Τζόρνταν, τις δύο ελληνικές ομάδες στο Final 4 της Ευρωλίγκα, τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League, τα σχέδια για το ΣΕΦ, την ελληνική διαιτησία αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τάξη στα γήπεδα μίλησε στο sport24.g4 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

{https://www.youtube.com/watch?v=te_9k17t64k}

Αρχικά ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό. Έχουμε για πρώτη φορά την ελπίδα για 2 ελληνικές ομάδες στον τελικό της Euroleague και για πρώτη φορά ελληνική ομάδα σε τελικό ευρωπαικής διοργάνωσης. Είχαμε και ένα πρωτάθλημα για το οποίο χαίρομαι γιατί ολοκληρώθηκε με διαφορετικές συνθήκες από αυτές με τις οποίες ξεκίνησα. Η εικόνα που αποκόμισα στα πλει οφ ήταν περισσότερο με εικόνα ευρωπαϊκών γηπέδων».

Παράλληλα διεμήνυσε την «απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για να βάλει σε τάξη την βία στα γήπεδα. Τα μέτρα που πήραμε για κάμερες στα γήπεδα, το ηλεκτρονικό εξατομικευμένο εισιτήριο, τις αυτοματοποιημένες ποινές για τις οποίες επέμενα προσωπικά που δεν πιστεύω ότι είναι εισπήδηση στο αυτοδιοίκητο» ενώ σημείωσε ότι «είχαμε πολύ καλές διαιτησίες, το VAR έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Κάποια στιγμή πρέπει να δημιουργήσουμε νέα γενιά ελλήνων διαιτητών αλλά ως μεταβατική λύση οι διαιτητές από το εξωτερικό έλυσαν το πρόβλημα της διαιτησίας».

«Δεν γίνεται να υπάρχουν συμμορίες στα γήπεδα. Εκεί η ΕΛΑΣ με απόλυτη διακριτικότητα στην έρευνα έχει δώσει υλικό στη δικαιοσύνη. Τις εποχές που οι δήθεν φίλαθλοι προκαλούσαν πρόβλημα τις έχουμε αφήσει για να μπορέσουμε το 2024-2025 να γίνεται στο ποδόσφαιρο ό,τι και στο μπάσκετ, να πηγαίνεις στο γήπεδο με το παιδί σου χωρίς να φοβάσαι. Δεν θα κάνω πίσω, θα φτάσουμε όπου πρέπει να φτάσουμε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ είπε ότι «η πολιτεία έχει κάνει ό,τι της έχει ζητήθει για το ζήτημα της χρήσης γης γύρω από την Τούμπα, απομένει στον επενδυτή να κάνει πλέον κίνηση» ενώ για το ΣΕΦ είπε ότι «θέλουμε να κάνουμε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού ό,τι κάναμε με το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό» ενώ επανέλαβε ότι «η πρότασή μας είναι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος να γίνεται κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ και με φιλάθλους όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Βούλησή μας είναι να γίνει αυτό από το 2025»

Ερωτηθείς για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αποκάλυψε ότι «έπαιζε βόλει στα Χανιά» προσθέτοντας ότι «δεν βλέπαμε μαζί αθλητικά. Είχαμε μεγάλη ηλικιακή διαφορά, δεν τους ενδιέφερε ο αθλητισμός». Όσον αφορά, δε, τα ανερχόμενα σπορ είπε ότι «το τένις ανεβαίνει με δύο παίχτες στο τοπ-10 και ανερχόμενα ταλέντα, ο στίβος, η κολύμβηση, το πόλο. Έχουμε πολλές διακρίσεις να προσβλέπουμε πέρα από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Στη Φλώρινα συνάντησα μια 15χρονη πρωταθλήτρια στην ξιφασκία».

Για τον Νίκο Αναστόπουλο: Νομίζω ότι ήταν ο ορισμός του γκολτζή. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Αυτό ξεχωρίζει όλους τους μεγάλους στράικερ. Και για τον Γκερτ Μίλερ έλεγαν ότι δεν ήταν μεγάλος μπαλαδόρος αλλά τη μπάλα στο πλεχτό την έστελνε.

Το ότι κάποιος στηρίζει μια ομάδα δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει την αντίπαλη ομάδα αν χάσει όταν είναι καλύτερη και να στηρίζει πάντα τις ελληνικές ομάδες όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Για τον Δημήτρη Σαραβάκο: Παιχταράς. Να δούμε και τη φωτογραφία αυτού που έδινε τις πάσες, του Ζάετς

Για την εθνική μπάσκετ του 1987: Εκεί ήμουν μέσα, 19 ετών, καθόμουν σε μια θέση κοντά στο παρκέ εκεί που ο Καμπούρης εκτέλεσε τις βολές. Για μένα είναι κορυφαία στιγμή γιατί μας άλλαξε πίστα. Ήταν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι για εμάς τους μπασκετικούς

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: Είναι ενας σπουδαίος άνθρωπος με πειθαρχία. Για την εποχή του άλλαξε τις κανόνες για το πώς έπαιζε και το σώμα του

Για τον Νίκο Γκάλη: Ήταν το κάτι άλλο, έχω κάνει κοπάνα από το σχολείο για να πάω στο Αλεξάνδρειο για να τον δω. Ήξερες τι θα έκανε αλλά δεν μπορούσες να τον σταματήσεις. Άλλαξε τη ροή του ελληνικού αθλητισμού όχι μόνο το μπάσκετ. Ο Γκάλης ήταν το τελείως διαφορετικό

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Για τον Γιάννη εγώ τον ξέρω. Δεν θα μιλήσω για τον Γιάννη ως αθλητή έχει κάνει πράγματα εκπληκτικά. Όσο καλός αθλητής είναι τόσο μετρημένος είναι στην προσωπική του ζωή και να βελτιώνεται συνεχώς. Οικογενειάρχης και Έλληνας που αγαπάει βαθιά την Ελλάδα. Δύο φορές MVP, πρωταθλητής στο NBA. Αν είσαι αθλητής ξέρεις τι σημαίνει πόνος και οΓιάννης έβαλε το κορμί του πάνω από την ομάδα και δεν το κάνουν όλοι. Μακάρι να το έχουμε μαζί μας στο προολυμπιακό

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: Ήμασταν μαζί στη Βουλή, ήταν και προπονητής στην ομάδα μπασκετ εκεί. Και αυτός ως προπονητής ήξερε να προετοιμάζει τις ομάδες για τους μεγάλους αγώνες. ωραίος άνθρωπος.

Για τον Μάικλ Τζόρνταν: Για μένα παραμένει ο καλύτερος. Φοβερά προσόντα. Είναι ο παίχτης που ως προς τα αθλητικά του προσόντα πήγε το ΝΒΑ εκεί που είναι σήμερα. Ο Τζόρνταν αν δεις τα καρφώματά του είναι αυτά που γίνονται σήμερα. Εγώ με αυτόν μεγάλωσα στις ΗΠΑ

Για τον Λεμπρόν Τζέιμς: Είναι σπουδαίος παίχτης, Ανταγωνίζεται με τον Τζόρνταν. Πολύ έξυπνος παίχτης. Και εμείς όταν γερνάμε βλέπουμε ότι το μυαλό και το να μην κάνουμε λάθος επιλογές είναι αυτό που μας οδηγεί

Ερωτηθείς για το αν έχει άγχος πριν από σημαντικές συναντήσεις, ο πρωθυπουργός απάντησε «όσο περισσότερη εμπειρία έχει κάποιος τόσο καλύτερα το διαχειρίζεται, Πάντα πρέπει να υπάρχει άγχος γιατί μας κάνει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είναι πολύ αλαζονικό να πιστεύεις ότι θα μπεις και όλα θα γίνουν όπως θέλεις. Η επιτυχία είναι 10% έμπνευση και το 90% ιδρώτας. Ειδικα όταν εκπροσωπώ την χώρα στο εξωτερικό πρέπει να είμαι έτοιμος και ψυχολογικά και να έχω διαβάσει τους φακέλους και να έχω προετοιμαστεί για διάφορα σενάρια» ενώ για τα υπουργικά συμβούλια είιπε ότι «έχουμε διαφωνίες, δεν είναι διακοσμητικά, έχουμε ανταλλαγή απόψεων αλλα όχι δεν έχει γίνει ροντέο»

Για το αντίο στην πολιτική

Στην ερώτηση πώς διαχειρίζεται ένας πολιτικός το αντίο στην πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε «ο πολιτικός μπορεί να επιλέξει πότε θα φύγει ο ίδιος αλλά κατά κανόνα το επιλέγουν οι πολίτες. Και επειδη ο κυρίαρχος λάος είναι αυτός που αποφασίζει, αυτός έχει τον τελευταίο λόγο. Υπάρχουν όμως ουκ ολίγα παραδείγματα πολιτικών που έμειναν περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Δεν έχω καμία πρόθεση να αποσυρθώ σύντομα αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορώ να κάνω έξω από την πολιτική. Οι καριέρες τελειώνουν και έχω δει εξαιρετικά παραδείγματα αθλητισμών που έχουν κάνει σπουδαία πράγματα μετά το τέλος της καριέρας τους και άλλους που έπεσαν σε κατάθλιψη. Το χειροκρότημα είναι ελκυστικό αλλά προσωρινό, σήμερα είναι και αύριο μπορεί να μην είναι και οι αθλητές το ξέρουν καλύτερα από όλους αυτό.Αυτά που ζούμε δεν είναι για πάντα γιατί μπορεί την επόμενη ημέρα μπορεί να πρέπει να διαχειριστούμε πιο δύσκολα πράγματα».

Τεράστια επιτυχία οι δύο ελληνικές ομάδες στο F4 της Euroleague

Χαρακτήρισε, επίσης, «τεράστια επιτυχία δύο ελληνικές ομάδες στο φάιναλ φορ της Euroleague και μάλιστα με διαφορετικό σημείο αφετηρίας. Ο Ολυμπιακός πιο στρωμένη ομάδα και ο Παναθηναικός με ένα εξαιρετικό comeback. Πιστεύω ότι τα ματς θα είναι ανταγωνιστικά. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι υπάρχει ψυχολογία και εμπειρία. Θα ήταν καταπληκτικό να έχουμε έναν ελληνικό τελικό. Αν καταφέρουμε να έχουμε 2 ομάδες στον τελικό θα προσπαθήσω να παω ως Έλληνας φίλαθλος γιατί είναι τιμητικό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δύο ομάδες στον τελικό»

Ο Ολυμπιακός θυμίζει το Euro 2004

Όσον αφορά την παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «έχει το μομέντουμ μαζί του, κάτι θυμίζει από το 2004 η ιστορία. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι γραφτό, θα ιδρώσουν πολύ στο γήπεδο. Έχουμε κάνει προετοιμασία με την αστυνομία, να προσέξουν οι φίλαθλοι με διάφορες απάτες, θα είναι δύσκολο να πλησιάσει κανείς χωρίς εισιτήριο. Με φίλους σε μια μεγάλη τηλεόραση θα κάτσουμε να δούμε το ματς και θα ελπίζουμε για το καλύτερο. Η πορεία του ΟΣΦΠ ήταν εντυπωσιακή με έναν εξαιρετικό προπονητή».

Για τις ευρωεκλογές, τέλος, σημείωσε ότι «έχουμε πει ότι θέλουμε να φτάσουμε στο ποσοστό του 2019, το 33% αλλά πάλι αντιμετωπίζουμε με σεμνότητα τις εκλογές και τονίζουμε γιατί είναι σημαντικό να είναι ισχυρή η ΝΔ στην Ευρώπη γιατί μπορεί να φέρει πολλά πίσω στην Ελλάδα».

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos