Μητσοτάκης στη Βουλή: «Αφήνουμε πίσω οριστικά την εποχή της χρεοκοπίας»

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την δευτερολογία του στο θέμα της ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη δευτερολογία του με μία προσωπική επίθεση στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που λίγο νωρίτερα είχε επικεντρώσει την τοποθέτησή της εναντίον του πρωθυπουργού.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε εσκεμένα 53 λεπτά ενώ δικαιούται 20 λεπτά. Ειχα ενημερώσει τομν πρόεδερο της Βουλής ότι είχα 6 ώρες στη διάθεσή μου. Ο κ. Ολάντ τον οποίο ειρωνευτήκατε, ήταν αυτός που πριν μερικά χρόνια προσπάθησε με τους εταίρους του από τους τραγικούς χειρισμούς κάποιων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τον κ. Ανδρουλάκη χαρακτήρισε καταστροφικούς τους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου το 2015.

«Έδωσε 2 δισ. παραπάνω σε επιδόματα και μετά μας ανακοίνωσε από το Καστελλόριζο ότι χρεοκοπήσαμε» είπε ο πρωθυπουργός.

«Η κρίση ήταν πολύ βαθιά και δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές», σημείωσε ενώ πρόσθεσε.

«Επειδή δηλώνετε περήφανοι για τον ιδρυτή σας Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα έμεινε στάσιμη χάσαμε την πρώτη 10ετία σύγκλισης με την Ευρώπη. Σε λίγο θα μας βάλετε γαλάζια γραβάτα με αστεράκια και θα μας λέτε ότι εσείς εισαστε η Ευρώπη».

«Σήμερα η φωνή της Ελλάδας μετράει στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ συνεχίζοντας την επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε:

«Μας δώσατε την ιδέα για τα παπούτσια, αλλά αν έπρεπε σήμερα να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ του 2024 θα σχεδίαζα παπούτσι με τον ήλιο ροζ αντί πράσινο».

Λαϊκισμός πλειοδοσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνέχεια απεθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για λαϊκισμό πλειοδοσίας αναφερόμενος στις παροχές για την υγεία που εξαγγελθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Το είδαμε το έργο το 2015και τότε σας πίστεψε μια οργισμένη κοινωνία. Το ψέμα είναι μέρος του DNA σας και το επαναλάβατε πάλι το 2019. Ερχεται σήμερα ο πρόεδρός σας για ακόμα περισσότερα. Δεν μπορείτε να μάθετε από τα σφάλματά σας.

Πρόκειται για ένα λαϊκισμό πλειοδοσιών, όπως είπε ενώ πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να «αφήσουμε πίσω οριστικά την εποχή της χρεοκοπίας».

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και ειδικότερα στο θέμα της Βόρεια Μακεδονίας λέγοντας πως «τη στιγμή που η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στη γειτονική χώρα, εσεις κ. Φάμελε λέτε ελάτε να κυρώσουμε τώρα τα Μνημόνια. Σηκώνω τα χέρια ψηλά».

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως «η ΝΔ θα είναι και πάλι η μεγάλη νηκητρια το βράδυ των ευρωεκλογών».

cnn.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos