Εμφανίστηκε η ευρωβουλευτής Γαλάτω Αλεξανδράκη: Ευχαριστώ, πώς έγινε αυτό;

11 Ιουνίου 2024 14:31

Η 76χρονη κτηνοτρόφος και εκλεγμένη ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση... έλυσε τη σιωπή της και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της - Μπήκα για να βοηθήσω είπε, μιλώντας σε τοπικό κανάλι του Έβρου

Την πρώτη της εμφάνιση σε κάμερα έκανε πριν από λίγες ώρες η εκλεγμένη ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση, Γαλάτω Αλεξανδράκη. Η 76χρονη κτηνοτρόφος που διατηρεί μαζί με τον γιο της Αλέξανδρο κρεοπωλείο στην Αλέξανδρουπολη, στις πρώτες της δηλώσεις ήταν εξαιρετικά λακωνική, αφού περιορίστηκε να ευχαριστήσει όσους την ψήφισαν, πρόσθεσε ότι μπήκε στο ψηφοδέλτιο για να βοηθήσει και αναρωτήθηκε για την εκλογή της «πώς έγινε αυτό;»
«Είμαι χαρούμενη. Και μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Αυτά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Είμαι σοκαρισμένη γιατί δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω και πως έγινε αυτό… Τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Να είναι όλοι καλά. Αυτά. Να είστε καλά».

Η κυρία Αλεξανδράκη, υπό το προστατευτικό βλέμμα του γιου της, δεν θέλησε να απαντήσει στα σενάρια που τη θέλουν να μην ταξιδεύει τελικά στις Βρυξέλλες ενώ απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν θα πει περισσότερα τις επόμενες μέρες.

{https://www.youtube.com/watch?v=n-l_4OwNOVY&t=117s}

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, ερωτηθείς σχετικά στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, είπε ότι η κυρία Αλεξανδράκη μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο μετά από πρόταση ομοσπονδίας κτηνοτρόφων. Ο βουλευτής του κόμματός του στον Εβρο, Πάρης Παπαδάκης, πάντως, δήλωσε χθες με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν την γνωρίζει.

Η 21η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η κυρία Γαλατώ Αλεξανδράκη που εξελέγη πίσω από τον Μανώλη Φράγκο με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, παρέμενε απολύτως άγνωστη έως πριν από λίγες ώρες. Κι όμως, η υποψηφιότητά της για την ευρωβουλή που στέφθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία δεν ήταν η πρώτη της. Στις εθνικές εκλογές του 2023, η 76χρονη κτηνοτρόφος από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, ήταν υποψήφια στην Ανατολική Αττική. Μάλιστα, όπως λέγεται, χωρίς καν να μετακινηθεί προς την εκλογική της περιφέρεια, στην κάλπη του Μαϊου κατάφερε να πλασαριστεί τρίτη, λαμβάνοντας 2.251 σταυρούς. Ένα μήνα αργότερα, οι ψηφοφόροι της Ανατολικής Αττικής είχαν μάλλον… απογοητευτεί, αφού την κατέταξαν στη 13η θέση της λίστας των υποψηφίων του κόμματος Βελόπουλου.

Από τους πρώτους που ερωτήθηκαν σχετικά με την κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη ήταν ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, ο κ.Πάρης Παπαδάκης. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ήταν κατηγορηματικός. Ούτε είδε, ούτε ξέρει την κυρία Γαλατώ και εκείνος, αν και συνόδευσε σε προεκλογικές «βόλτες» έξι υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης, η κυρία Γαλατώ, με το προνόμιο το επώνυμό της να αρχίζει από «Α» και να είναι πρώτη στην ευρωλίστα, δεν ζήτησε τη βοήθειά του.

Το protothema.gr επικοινώνησε με πρόσωπα της δημόσιας ζωής στον Έβρο αναζητώντας πληροφορίες για την ευρωβουλευτή μυστήριο. Σύμφωνα με όσα ήταν σε θέση να γνωρίζουν, η κυρία Αλεξανδράκη είναι 76 ετών, έχει τελειώσει το δημοτικό σχολείο στο Κουφόβουνο, απ’ όπου έφυγε για την Αλεξανδρούπολη, μαζί με τον γιο της, όταν ένα δυστύχημα στοίχισε τη ζωή του συζύγου της. Κατά τις ίδιες πηγές, η εμπλοκή της κυρίας Γαλατώς με την πολιτική και την Ελληνική Λύση προέκυψε μέσω συγγενικού προσώπου, που φέρεται να είναι πολύ κοντά στο κόμμα, στη Θεσσαλονίκη. Το Κουφόβουνο, μάλιστα, είναι το τρίτο χωριό στη σειρά, στην περιοχή του Διδυμοτείχου από το οποίο έλκει την καταγωγή της υποψήφια ευρωβουλευτής: Από την κοντινή Κυανή κατάγεται η κυρία Κρυσταλλία Αρμενάκη, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, που βεβαίως επισκέφθηκε κατά την προεκλογική περίοδο τον Έβρο, λαμβάνοντας μάλιστα από τους συμπατριώτες της στο νομό 5.659 σταυρούς. Από τα κοντινά Βρυσικά κατάγεται η μητέρα της νεοεκλεγείσας ευρωβουλευτού Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία βεβαίως και το θύμισε στους ακρίτες του Έβρου, λαμβάνοντας από εκείνους 2.106 ψήφους. Η κυρία Αλεξανδράκη, αν και εβρίτισσα, έλαβε μόλις 1.112 από τους 51.330 ψήφους που τη στέλνουν στο ευρωκοινοβούλιο από τους συμπατριώτες της. Για παράδειγμα, στην Α΄Αθήνας πήρε 1.509 σταυρούς, στην παλιά της περιφέρεια την Ανατολική Αττική 2.279, ενώ στην Α’ Θεσσαλονίκης (που ήρθε τέταρτη) 3.357 σταυρούς.

Ο Έβρος, ωστόσο, κρύβει κι άλλα μυστήρια σε σχέση με το κόμμα του κ.Βελόπουλου, όπως «φυτευτές υποψηφιότητες-φαντάσματα». Τα είχε περιγράψει στα τέλη του Μαϊου ο κ.Μαργαρίτης Κίρκος, στέλεχος επί χρόνια της Ελληνικής Λύσης και μέχρι την παραίτηση και αποχώρησή του από το κόμμα, τομεάρχης Ναυτιλίας. Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ.Κίρκος, περιέγραφε μεθόδευση προκειμένου να εκλεγεί στον Έβρο ο νυν βουλευτής του κόμματος Πάρης Παπαδάκης. «Φυσικά και κατάλαβα τη μεθόδευση που κάνατε μαζί με το στενό σας επιτελείο στο νομό Έβρου, προκειμένου να ευνοηθεί η καιροσκοπική, ιδιοτελής υποψηφιότητα του χθεσινού στο κόμμα Παράσχου Παπαδάκη» υποστήριζε ο κ.Κίρκος και συνέχιζε στη γεμάτη αιχμές επιστολή παραίτησής του, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο: «Αρχικά με τον ανεξήγητο και με αστείες δικαιολογίες αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο του Ηλία Ηλιακόπουλου και στη συνέχεια με δύο «φυτευτές» υποψηφιότητες- φαντάσματα, της κ.Γιανναράκου από τον Πειραιά και του κ.Σκαρλάτου εκ Θεσσαλονίκης. Δύο συνυποψηφίων, που δεν τους είδαμε ποτέ στο νομό ούτε εμείς, και δεν πάτησαν το πόδι τους, ακόμη κι όταν μας επισκεφθήκατε εσείς, ο πρόεδρος του κόμματος». Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ.Κίρκος έγραφε στις 28 Μαϊου: «Στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, υπήρξε όργιο μεθοδευμένης πριμοδότησης του νυν βουλευτή κ.Παπαδάκη, με «σημαδεμένα» ψηφοδέλτια τα οποία είχαν όλα τον δεύτερο σταυρό στην υποψήφια- φάντασμα κ.Γιανναράκου. Την οποία κανείς δεν είδε, αλλά πήρε στη συγκεκριμένη περιοχή και γενέτειρά μου, περισσότερες ψήφους τόσο από εμένα, όσο και από τον επί χρόνια συναγωνιστή και στήριγμα, όπως κι εγώ, της Ελληνικής Λύσης, Γιάννη Δερμετζόγλου». Ο κ.Κίρκος, όμως, άφησε αιχμές για οικογενειοκρατία για τον επανεκλεγέντα ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μανώλη Φράγκο (Φραγκούλη) (τον οποίο πολλοί συγχέουν με τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο ώστε εκείνος να επαναλάβει χθες ότι δεν έχουν καμία σχέση και φυσικά δεν είναι ο στρατηγός που επανεξελέγη). «Δεν γίνεται ο πρόεδρός μας να καταγγέλλει την οικογενειοκρατία και την ίδια στιγμή να μεθοδεύεται ξεκάθαρα στις ευρωεκλογές η επανεκλογή του νυν ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου, επειδή είναι γαμπρός της αντιπροέδρου του κόμματος κ.Κρητικού. Γιατί μόνο αυτός στον Έβρο «απόλαυσε» τη συνοδεία του βουλευτή κ.Παπαδάκη, όταν άλλοι υποψήφιοι μου τηλεφωνούν, εκφράζοντας παράπονα ότι ήρθαν μόνοι τους και ζητούσαν τη βοήθειά μου».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos