Με έξι υπουργούς στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης, ενόψει ΔΕΘ -Παρουσιάζεται το erga.gov.gr, μπαράζ συναντήσεων

Ένα μίνι υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη για την προετοιμασία της παρουσίας του στη ΔΕΘ και την εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και επιμελητήρια, στις οποίες θα συζητήσει τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και τα όσα θα πει στην ομιλία του για τα έργα και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση.

Τον Νοέμβριο παραδίδεται στη κυκλοφορία το Μετρό Θεσσαλονίκης
Το Νοέμβριο θα δοθεί σε λειτουργία το μετρό της πόλης, ύστερα από περιπέτειες δεκαετιών, ενώ ήδη προχωρούν τα έργα για το flyover. Στόχος είναι το μέρισμα ανάπτυξης «να κατανέμεται αναλογικά και ομοιογενώς και στην περιφέρεια, διότι είναι ζητούμενο η περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση», όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Παρουσιάζεται η ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr
Παράλληλα, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η ψηφιακή πλατφόρμα για τα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης erga.gov.gr. Μέσα από αυτήν θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τους τα στάδια και «άρα αυξάνεται η λογοδοσία προς τους πολίτες και η διαφάνεια, ενώ θα αποτυπώνεται και ο στόχος της διπλής σύγκλισης, αυτής της Ελλάδας με την Ευρώπη και της Περιφέρειας με την Αττική», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ποιοι θα συνοδεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μαζί με τους αρμόδιους υφυπουργούς.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Ως προς τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ στην κυβέρνηση επιμένουν ότι αυτές θα είναι λελογισμένες και εντός των δημοσιονομικών πλαισίων, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr. «Δεν θα δούμε έναν πρωθυπουργό να βγάζει ένα καλάθι, να τα δίνει όλα, όπως έχουμε ακούσει στο παρελθόν, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών», δήλωσε χθες ο Παύλος Μαρινάκης, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων. Αντιθέτως, στο Μέγαρο Μαξίμου μιλούν για «μια ΔΕΘ «δουλειάς», που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές παραμέτρους και παράλληλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και πρέπει να επιλυθούν».

Περιγράφοντας το περιεχόμενο της πρωθυπουργικής ομιλίας, οι ίδιες πηγές, μιλούν για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με σαφές κοινωνικό αποτύπωμα. Η επόμενη τριετία μέχρι τις κάλπες του 2027 δεν έχει κάποια εκλογική διαδικασία και εκτιμούν ότι έχουν το περιθώριο να προχωρήσουν στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος χωρίς περισπασμούς και αναβολές.

«Στο τέλος αυτής της διαδρομής θα κριθούμε από τους πολίτες για την υλοποίηση ή μη των δεσμεύσεων που αναλάβαμε το 2023», όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη. Ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να κάνει έναν απολογισμό του τι συνέβη τον τελευταίο χρόνο, από την προηγούμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έγιναν στην Παιδεία, στην Υγεία, τη Δικαιοσύνη και την Οικονομία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos