Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύσκεψη για το ΕΣΥ, τα νοσοκομεία και τις ενισχύσεις σε γιατρούς

10 Σεπτεμβρίου 2024 12:20

Αύριο οι λεπτομερείς ανακοινώσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη - Το ΕΣΥ και οι αλλαγές σε αυτό αποτελούν κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της κυβέρνησης μέχρι το 2027

Σύσκεψη για τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της ερχόμενης τριετίας για το εθνικό σύστημα υγείας καθώς οι τομές στο ΕΣΥ αποτελούν κεντρική πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, πραγματοποιεί αυτή την ώρα στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στην ατζέντα της σύσκεψης βρίσκεται και η εξείδικευση των μέτρων ενίσχυσης των εισοδημάτων των εργαζομένων στα νοσοκομεία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ καθώς αύριο, Τετάρτη, αναμένεται σχετική συνέντευξη τύπου από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φορολογούνται αυτοτελώς με 22% οι εφημερίες στο ΕΣΥ, ενώ έχει ανακοινώσει εισοδηματικά κίνητρα για ακριτικές περιοχές που θα συμπληρωθούν και από θεσμικά.

«Ανταποκρινόμενοι σε ένα πάγιο αίτημα των γιατρών του ΕΣΥ, η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που θα αυξήσει μεσοσταθμικά τις αποδοχές των γιατρών 130 ευρώ, ενίοτε και περισσότερο. Σημειώνω, επίσης, ότι υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση που δίνει μεγάλη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, προσέξτε, έως 7.200 ευρώ ετησίως, σε γιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτή είναι η δική μας έμπρακτη απάντηση στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, αφήνοντας στους άλλους τυφλές διαμαρτυρίες και τις εύκολες εντυπώσεις» είχε πει από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στους κεντρικούς στόχους του επόμενου διαστήματος, η πρόοδος στις εργασίες που γίνονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις αρκετών νοσοκομείων και κέντρων υγείας, οι παρεμβάσεις στα ΤΕΠ, αλλά και οι προσλήψεις π.χ. τραυματιοφορέων, για την ουσιαστική μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ «αυτή η χώρα το 2027 θα έχει ανακαινισμένα 156 κέντρα υγείας, 93 νοσοκομεία, δεκάδες καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα έχει περισσότερους γιατρούς».

Το επόμενο διάστημα, δε, θα «ξεκλειδώσει» η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για να γίνουν 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για όσους περιμένουν μήνες ή και χρόνια για μια επέμβαση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos