Καταργείται ο ειδικός φόρος σταθερής τηλεφωνίας

Η κατάργηση του φόρου θεωρείται ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της προσβασιμότητας σε ταχύτατες συνδέσεις οπτικών ινών.

Καταργείται ο ειδικός φόρος σταθερής τηλεφωνίας, ο οποίος ανερχόταν σε 5% και επιβαλλόταν στις συνδέσεις οπτικής ίνας με ταχύτητες άνω των 100Mbps. Η συγκεκριμένη κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της ψηφιοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς και στη στήριξη της ευρυζωνικότητας υψηλών ταχυτήτων. Την εξαγγελία έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών υποδομών της χώρας.

Οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας περιλαμβάνουν τόσο τις υπηρεσίες φωνής (πρόσβαση στο τηλεφωνικό δίκτυο και κλήσεις) όσο και την ευρυζωνική πρόσβαση και πρόσβαση στο Διαδίκτυο, όταν παρέχονται σε σταθερή θέση. Οι πάροχοι υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας τιμολογούν στο όνομά τους τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, ενώ ως συνδρομητές θεωρούνται οι τελικοί καταναλωτές που λαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες και εκδίδεται λογαριασμός στο όνομά τυς.

Το τέλος σταθερής τηλεφωνίας επιβαλλόταν στους λογαριασμούς που εκδίδονταν για την παροχή υπηρεσιών φωνής και ευρυζωνικής πρόσβασης σε σταθερή θέση, ανεξάρτητα από το αν οι υπηρεσίες παρέχονταν από παρόχους σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.

Η κατάργηση του φόρου θεωρείται ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της προσβασιμότητας σε ταχύτατες συνδέσεις οπτικών ινών και την περαιτέρω προώθηση της ευρυζωνικής τεχνολογίας, με σκοπό την ενδυνάμωση της ελληνικής ψηφιακής οικονομίας και την προώθηση της καινοτομίας.

dnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos