300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Βουλή: Ομόφωνη η απόφαση της ολομέλειας για την άρση ασυλίας Έλενας Ακρίτα και Δημήτρη Μπιάγκη

10 Σεπτεμβρίου 2024 14:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΒΟΥΛΗ
  • ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ
  • ΑΚΡΙΤΑ
  • ΜΠΙΑΓΚΗ
Βουλή: Ομόφωνη η απόφαση της ολομέλειας για την άρση ασυλίας Έλενας Ακρίτα και Δημήτρη Μπιάγκη

test2

test2

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας των βουλευτών Έλενας Ακρίτα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και του Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 264 βουλευτές και όλοι τους ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των δύο βουλευτών, που και οι ίδιοι είχαν παραιτηθεί, με δηλώσεις τους, από την ασυλία. Ομόφωνα η Βουλή αποφάσισε και την άρση ασυλίας του Δημήτρη Μπιάγκη για το φερόμενο αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και δήλωσης οικονομικών συμφερόντων του έτους 2017. Και ο ίδιος ο κ. Μπιάγκης είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Η άρση ασυλίας της κυρίας Ακρίτα αφορά σε δύο υποθέσεις. Η μια από αυτές αφορά στο φερόμενο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, μέσω διαδικτύου. Η δεύτερη αφορά στο φερόμενο αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Προηγουμένως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα ζήτησε τον λόγο προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα ότι ζητάει την άρση της ασυλίας της γιατί προσερχόμενη στο δικαστήριο «θα δώσει έναν δικαστικό αγώνα με τον οποίο θα διεκδικήσει την απόλυτη ενάσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και της άσκησης κριτικής για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου αντί να σιωπά».

«Θα αναγνώσω την επιστολή την οποία κατέθεσα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία λέει ότι παραιτούμαι από τη βουλευτική μου ασυλία. Αυτό για να διευκρινίσω σε κάποιους ότι όταν ένας βουλευτής ζητάει να παραιτηθεί από την άρση ασυλίας, σημαίνει ότι το ζητάει από τους συναδέλφους του να συμβεί αυτό ομόφωνα, και να ισχύσει για όλους, ακόμη και για τους συναδέλφους του στο ίδιο κόμμα», δήλωσε η Έλενα Ακρίτα και προσέθεσε: «Πρέπει να σας πω ότι, από την έναρξη της συμμετοχής μου στη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία στον δημόσιο βίο, έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται, δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία και κανένα προνόμιο. Για μένα, και το τονίζω, η παραίτηση από την ασυλία είναι μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού στο έργο της Δικαιοσύνης. Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ελέγξει έναν αντιπρόσωπο του ελληνικού λαού, για όσα ανάρτησε στο διαδίκτυο, σαφώς και πρέπει η καθεμιά και ο καθένας από μας να διευκολύνουμε αυτό το δικαστικό έργο. Αυτά λοιπόν ακόμα περισσότερο ισχύουν στη δική μου περίπτωση η οποία στη μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική μου πορεία δεν έχω πραγματικά τελέσει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα, έχω ένα λευκό ποινικό μητρώο. Παραιτούμενη από την ασυλία μου και προσερχόμενη να δώσω αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, διεκδικώ και πάλι την απόλυτη ενάσκηση της ελευθερίας της έκφρασης, όπως κάθε πολίτης που έχει καθήκον να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και να μην σιωπά. Κατά τη δική μου θεώρηση το υπέρτατο αξίωμα στη δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη. Ως πολίτης λοιπόν, είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις, από το δικαστήριο, για το οποίο εκφράζω και την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο σε αυτή τη συγκυρία αλλά και διαχρονικά».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δύο υποθέσεις για τις οποίες έχει ζητηθεί η άρση της βουλευτικής της ασυλίας. «Έχω δύο υποθέσεις. Τη μία δεν θα τη σχολιάσω καν, πρόκειται περί μίας εμμονικής περιπτώσεως ατόμου, το οποίο έχω κερδίσει ήδη σε δύο αγωγές και τώρα σε ένα μήνα έχω και τρίτη για συκοφαντική δυσφήμιση και όχι μόνο», είπε η Έλενα Ακρίτα και προσέθεσε: «Για την περίπτωση της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η κυρία Γκραμπόφσκι μήνυσε μόνον εμένα, που αναπαρήγαγα της ειδήσεις και όχι αυτούς οι οποίοι δημοσίευσαν τις ειδήσεις, δηλαδή τους εκδότες των εντύπων αντίστοιχα, δηλαδή του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και του κ. Μανώλη Κοτττάκη. Νομίζω ότι η κυρία Γκραμπόφσκι δεν πρέπει να φοβάται, πρέπει λοιπόν να πράξει το σωστό. Δεν μπορείς να μηνύεις τον αναγνώστη και όχι τον συγγραφέα μιας είδησης. Μου έκανε ομολογώ αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. πρωθυπουργός ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα έρθει ο ίδιος αυτοπροσώπως εναντίον μου, ως μάρτυρας κατηγορίας, όταν ήρθε το δικόγραφο, είδαμε ότι δεν έρχεται εκείνος αλλά στέλνει το κ. Μάκη Βορίδη, διερωτώμαι γιατί και γιατί φοβάται μια πολιτισμένη αντιπαράθεση μέσα σε μια δικαστική αίθουσα. Θα προέτρεπα την κυρία Γκραμπόφσκι να επανασυστηθεί με ορισμένους όρους, τους οποίους προφανέστατα αγνοεί. Ένας από αυτούς είναι ο όρος σεξισμός. Δεν υπάρχει πουθενά στη δική μου τοποθέτηση ούτε ένα ίχνος σεξισμού. Σεξισμός κυρία Γκραμπόφσκι είναι να επιτίθεσαι σε μια γυναίκα, για το φύλο της, για την ιδιότητα της συζύγου, της μητέρας, για την εμφάνιση, για την ηλικία. Όταν μιλάς για 39 ακίνητα, όταν μιλάς για πρωθυπουργικό κοινό πόθεν έσχες, όταν μιλάς για σπίτι του Βολταίρου, αυτό δεν είναι σεξισμός, είναι η αίτηση και η απαίτηση των πολιτών να μάθουν επιτέλους την αλήθεια του πόθεν και όχι μόνο του έσχες. Ήθελα κλείνοντας να πω ότι η Γκραμπόφσκι πρέπει κάποτε να αποφασίσει αν είναι ιδιώτης ή αν είναι πολιτικό πρόσωπο. Αν είναι ιδιώτης, τότε την ανακοίνωση ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον μου έπρεπε και όφειλε να την κάνει το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί. Εδώ όμως την έκανε το Γραφείο του πρωθυπουργού και το έκανε το Γραφείο του πρωθυπουργού για μια ιδιώτη. Πώς γίνεται αυτό; Θα ήθελα να ενημερώσω την Ολομέλεια και το Σώμα ότι καταθέτουμε αγωγή, η οποία θα βρούμε τον τρόπο να μην επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ το ελληνικό Δημόσιο, έτσι ώστε να μας εξηγήσει πώς και με ποιο θράσος, θα έλεγα, απάντησε για λογαριασμού μιας ιδιώτου. Ας ξανασυστηθούνε λίγο με τους όρους. Θα τα πούμε στα δικαστήρια. Το θράσος γεννάει τυράννους, Αντιγόνη του Σοφοκλή».

Θάνος Πλεύρης: Όταν λέγονται πράγματα που προσβάλλουν το Κοινοβούλιο, θα πρέπει να απαντήσουμε
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, επισημαίνει ότι «το δικαίωμα του βουλευτή να τοποθετείται είναι σαφές και μπορεί να εκφράζει τη γνώμη και την άποψή του. Σε καμία περίπτωση, και απευθείας το Σύνταγμα, δεν προστατεύει τη συκοφαντική δυσφήμιση. Στο Σύνταγμα δεσμευόμαστε, ως μέλη του Κοινοβουλίου, όταν υπάρχει αδίκημα για τη συγκεκριμένη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης, απευθείας και από το Σύνταγμα, να αίρουμε την ασυλία. Άρα το να ζητάει κάποιος να αρθεί η ασυλία του σε κάτι που είναι συνταγματική μας επιταγή, με συγχωρείτε, είναι υποκρισία. Και περισσότερη υποκρισία είναι να προσπαθεί να έχει πολιτικό όφελος, κάνοντας επίθεση στη σύζυγό του πρωθυπουργού. Διότι, ως πολιτικοί εδώ πέρα, και αυτό θα πει πολιτική αντιπαράθεση, μπορούμε να ερχόμαστε και να αλληλοσυγκρουόμαστε, χωρίς όμως να εμπλέκουμε τις οικογένειες. Και προφανέστατα και η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει δικαίωμα να ασκήσει έννομα μέσα, όταν προσβάλλεται και να κρίνουν τα δικαστήρια και προφανέστατα, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν κρίνει ότι σε προσωπική υπόθεση μπορεί να είναι ή να μην είναι μάρτυρας, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Συνεπώς, ας μείνει η πολιτική αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και προσέθεσε: «Θα κληθεί από το φυσικό της δικαστή η κυρία Ακρίτα να απαντήσει για πράγματα για τα οποία έχουν ήδη αποφανθεί τα όργανα και πως τα επαναλαμβάνει και τα συγκροτεί. Δικαίωμά της να πει κάτι, δικαίωμα όμως και αυτού που θίγεται να πάει στα δικαστήρια και ας μην μεταφέρουμε ιδιωτικές αντιδικίες στο δικαστήριο για να έχουμε πολιτικό όφελος».

«Από την πρώτη στιγμή η κυρία Ακρίτα ζήτησε όλη αυτή η πολιτική αντιπαράθεση, αν κρίνει η σύζυγος του πρωθυπουργού ότι είναι ιδιωτική, να της ασκηθεί μήνυση», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Γαβρήλος και προσέθεσε: «Συνεπώς, ο κ. συνάδελφος ο οποίος αναφέρεται σήμερα σε ένα δικαίωμα της κυρίας Ακρίτα, να ζητά την άρση της ασυλίας, από το ελληνικό Κοινοβούλιο, νομίζω μόνο, προς εντυπωσιασμό, προβάλλεται μια τέτοια προσέγγιση. Η κυρία Ακρίτα από την πρώτη στιγμή ανέδειξε ένα πολιτικό ζήτημα και σε αυτό το πολιτικό ζήτημα ακόμη από τον κ. πρωθυπουργό, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, και αφορά το πόθεν όλης αυτής της μεγάλης περιουσίας και είναι ζήτημα το να διευκρινισθεί στον ελληνικό λαό και να υπάρχει διαφάνεια πώς αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα. Αυτό και μόνο είναι το ζήτημα που έχει αναδείξει η κυρία Ακρίτα και ασφαλώς έχει και δικαίωμα ο κάθε ιδιώτης, στην προκειμένη περίπτωση η σύζυγος του πρωθυπουργού, να ασκήσει μήνυση, είτε για συκοφαντική δυσφήμιση είτε για όποιο άλλο αδίκημα θέλει. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσβάλλεται ο ελληνικός λαός με την ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού. Ας απαντήσει για την ουσία του ζητήματος που είναι πολιτικό».

πηγή: ertnews.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Άγρια κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - Παύλου Πολάκη στη Βουλή (βίντεο)
  • Πρωτογενές πλεόνασμα-έκπληξη 11,4 δισ. ευρώ (4,8% του ΑΕΠ) για το 2024
  • Βουλή: Με 190 «ναι» παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Χρ. Τριαντόπουλος -Τα επόμενα βήματα
  • Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την παραπομπή Τριαντόπουλου (βίντεο)
  • Οργισμένη με τη δήλωση της Ακρίτα για «μισαναπηρισμό» η μητέρα του μαθητή που παρέλασε στη Λαμία: Του κόβει τα φτερά, νιώθει ντροπή (Βίντεο)
  • Λαζόπουλος για Παπαδόπουλο: «Η Νίκη δεν μπαίνει στη Βουλή, σχεδίασαν όλο αυτό για να τον φωνάζουν στα κανάλια» (βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Καταργείται ο ειδικός φόρος στ...
Υπουργείο Οικονομικών: 14 Ερωτ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι Four Season – Έως 215.000 δολ. για ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες

Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι...

11 Μαϊος 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασσελάκη - «Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε - Εμείς ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε» (Βίντεο)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασ...

11 Μαϊος 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συν...

11 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ