Οριστικό: Έκτακτο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ 1 έως 3 Νοεμβρίου και εκλογές νέου αρχηγού 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου

«Κλείδωσε» η ημερομηνία Συνεδρίου και εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Έτσι, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 1 έως 3 Νοεμβρίου. Στις 24 Νοεμβρίου θα γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών για τον νέο πρόεδρο και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου.

Θα προηγηθεί προσυνεδριακός διάλογος τον Οκτώβριο με εκλογή νέων συνέδρων.

Η τελική απόφαση ελήφθη μετά από ψηφοφορία, στην οποία η άποψη αυτή επικράτησε με 18-3. Μειοψήφησαν οι Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφούσα τάση πρότεινε νωρίτερα να διεξαχθεί Συνέδριο 7-10 Νοεμβρίου και εκλογή νέου προέδρου την 1η Δεκεμβρίου.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, που είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεση Κασσελάκη από τη θέση του προέδρου, και αφού παραιτήθηκαν συνεργάτες του, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει δημόσια για τις επόμενες κινήσεις του.

Στις Σπέτσες ο Κασσελάκης, ίσως κάνει δήλωση εντός της ημέρας
Όπως έγινε γνωστό, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ, βρίσκονται από χθες στο εξοχικό του στις Σπέτσες, όπου σχεδιάζει τι θα πράξει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να μιλήσει επίσημα σύντομα, ακόμη και μέσα στην ημέρα. Οι συνεργάτες του, πάντως, δηλώνουν άγνοια για τον χρόνο αλλά και τις κινήσεις του.

nikos pappas syriza pg 53.jpg

Ο Νίκος Παππάς προσέρχεται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Eurokinissi

gerovasili syriza pg 53.jpg

Η Όλγα Γεροβασίλη προσέρχεται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Eurokinissi
Πολάκης: Το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί γρήγορα
Ο Παύλος Πολάκης -ο οποίος έχει ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος-, καθώς προσερχόταν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν «όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, το «τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα» και, όπως είπε, το αργότερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο είναι «το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου».

pavlos polakis syriza

Ο Παύλος Πολάκης προσέρχεται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας / Φωτογραφία: INTIME News

«Δεν έχουμε περιθώριο για παραπέρα. Το παραπέρα σημαίνει κατάσταση παραλυτική» σημείωσε ο κ. Πολάκης, και επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος, αλλά και ότι πρέπει να δεσμευτούν όλοι για ενότητα. Επίσης, είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «φυσικά και μπορεί να είναι υποψήφιος», και σχολίασε: «Εδώ κυκλοφορούν και ακρότητες, ότι περιμένει να δει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos