Ολ. Κεφαλογιάννη: Αύξηση τελών για AirBnB, τι θα ισχύσει για κρουαζιέρα

Στα 2 ευρώ για τους χειμερινούς μήνες και στα 8 ευρώ για τους καλοκαιρινούς αυξάνεται το περιβαλλοντικός τέλος για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα. Στα 20 ευρώ/επιβάτη το τέλος κρουαζιέρας για Σαντορίνη και Μϋκονο.

Στη λήψη μέτρων ώστε ο ελληνικός τουρισμός να αναπτυχθεί ποιοτικά, αλλά και να υπάρξει προστασία έναντι του υπερτουρισμού προχωρά το υπ. Τουρισμού, όπως τόνισε η αρμόδια υπουργός, κα Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια διυπουργικής συνέντευξης για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ο τουρισμός οδεύει και φέτος προς ένα έτος – ρεκόρ, ενώ συνεχίζει να έχει ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα στην ελληνική οικονομία, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στους νέους κανονισμούς που θα υπάρξουν τόσο για το θέμα του AirBnB όσο και για την κρουαζιέρα.

Αναφέρθηκε στην αύξηση του τέλους κλιματικής κρίσης, που θα φθάσει στα 2 ευρώ για τους χειμερινούς μήνες από 0,5 ευρώ που είναι αυτή τη στιγμή και στα 8 ευρώ για τους καλοκαιρινούς από 1,5 ευρώ τώρα. Επίσης τόνισε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται τον τρόπο λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων» και προσέθεσε ότι θα θεσπιστούν λειτουργικές προδιαγραφές αλλά και ασφαλείας καθώς και ένα εργαλείο ώστε να ελέγχονται αυτές οι διαδικασίες.

Επιπλέον επανέλαβε ότι για την περίπτωση του κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό διαμέρισμα από 1/1/25 και για ένα έτος, δεν θα επιτρέπεται νέα βραχυχρόνια μίσθωση. Το συγκεκριμένο μέτρο μάλιστα υπάρχει δυνατότητα να παραταθεί εάν κριθεί απαραίτητο.

Σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, το τέλος ανά επιβάτη θα φθάσει στα 20 ευρώ για Σαντορίνη και Μύκονο, ενώ στα υπόλοιπα λιμάνια θα είναι στα 5 ευρώ, ενώ θα ισχύει για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το υπόλοιπο διάστημα θα μειώνεται. Όπως σημείωσε η υπουργός Τουρισμού το ποσό θα μειωθεί κατά 40% για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο και Απρίλιο – Μάιο ενώ θα είναι κατά 80% μειωμένο την περίοδο από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Η αναποδοτικότητα θα γίνεται ως εξής, το 1/3 του τέλους θα πηγαίνει στους δήμους, το 1/3 στο υπουργείο Ναυτιλίας και το 1/3 στο υπουργείο Τουρισμού.

pagenews.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos