×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού ζητούν οι αρχαιολόγοι-Σε Ανακοίνωση

08 Μαρτίου 2015 09:21

Την ύπαρξη αυτόνομου υπουργείου Πολιτισμού ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, σημειώνοντας ότι οι επιλογές της κυβέρνησης «κατά την αντίληψή μας κατατείνουν στην υποβάθμιση των δομών που διαχειρίζονται την Πολιτισμική Κληρονομιά και βεβαίως στη ματαίωση των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν».

Από την πρόσφατη ανάθεση αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη, ο ΣΕΑ λέει πως είναι προφανές «ότι αφαιρείται από τον τομέα Πολιτισμού κάθε δυνατότητα διοικητικής, διαχειριστικής και οικονομικής αυτοτέλειας.

Οι σχετικές αρμοδιότητες (αρμοδιότητες Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικού και Οικονομικού) υπάγονται απευθείας στον Υπουργό Α. Μπαλτά».

Αρμοδιότητες
«Οι υπόλοιπες κρίσιμες αρμοδιότητες -μεταξύ αυτών η νομοθετική πρωτοβουλία και ο διορισμός των διοικήσεων των εποπτευόμενων Νομικών προσώπων και των αποκεντρωμένων Δημοσίων Υπηρεσιών- ασκούνται από κοινού με τον Υπουργό και γι' αυτό το λόγο καθίστανται δυστυχώς υπουργοκεντρικές.

Τέλος, ο υπουργός κρατά τον ''προσδιορισμό της πολιτικής του υπουργείου'' (άρα και της πολιτικής για τον πολιτισμό) ''στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων αυτής'', καθώς και την ''εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τους διεθνείς οργανισμούς''.

Η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση για ''ψαλίδισμα'' των αρμοδιοτήτων του πρώην ΥΠΠΟ θα αποτελέσει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία των δημόσιων πολιτικών για τον πολιτισμό στη χώρα μας».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos