×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Νηστίσιμα πιάτα των Δωδεκανήσων στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος

09 Μαρτίου 2015 09:04

Μας έχει συνηθίσει σε πολύ ωραία αφιερώματα στον πολιτισμό και την παράδοση, ο Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος.

Ο ιστορικός όμιλος, με κάθε ευκαιρία, διοργανώνει ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες και εστιάζει σε πτυχές όχι μόνο του θαλασσινού πολιτισμού αλλά και γενικότερα. Την ερχόμενη Πέμπτη 12 Μαρτίου, μέσα στην καρδιά της Σαρακοστής, θα στρωθεί στο ΝΟΕ ένα τραπέζι με παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα των Δωδεκανήσων.

Ο σεφ και η ομάδα του θα «πατήσουν» πάνω σε αυθεντικές συνταγές και με πρώτες ύλες από τα Δωδεκάνησα θα αναδείξουν όλο τον γευστικό πλούτο της περιοχής.
Μιρμιζέλι (σαλάτα), καλαμάρια γεμιστά, σουπιές με αντίδια, ρεβίθια, φάβα, μπακαλιάρος μαγειρευτός με πράσα και σέλινο, λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο και ρύζι, πιταρούδια, χταποδοκεφτέδες, ρεβυθοκεφτέδες, γαελλόπιτες (ψαράκια), μελιτζάνες, πουγκιά, χορτόπιτα, μακαρούνες, κρεμμύδια γεμιστά, μακαρονάδα του ψαρά, τυριά και παστά από τα Δωδεκάνησα, καθώς και μεγάλη ποικιλία γλυκών θα καλύψουν όλα τα γούστα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή όχι μόνο σε μέλη αλλά σε όποιον το επιθυμεί, αρκεί να δηλώσει νωρίς συμμετοχή. Το κοινό θα υποδέχονται παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ επίσης θα προβληθεί βίντεο - περίπλους των Δωδεκανήσων. Στην διοργάνωση της βραδιάς έχει συμβάλει η πολιτιστική ομάδα «Αρχιπέλαγος». Το κόστος είναι 27 ευρώ ανά άτομο χωρίς ποτά.

​​Στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος στις 8.30 μ.μ. Καραγιώργη Σερβίας 18, Πειραιάς. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210-41.79.730, 210-41.71.823 και 210-41.33.108.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos