'Eνα τεχνολογικό υπερθέαμα που καθηλώνει για πρώτη φορά στην Αθήνα

07 Νοεμβρίου 2017 17:34

Αυτοκόλλητα σε σχήμα πατούσας με την υποσημείωση «Van Gogh Alive» οδηγούν τα βήματα μας από το πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας στην αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Είναι η μοναδικής εμπειρίας έκθεση που η εταιρία ΛΑΒΡΥΣ έφερε και στην Αθήνα για να μυήσει, γνώστες και μη, στον «ανήσυχο» κόσμο του μοναδικού καλλιτέχνη.

Ενα φαντασμαγορικό πρότζεκτ με τίτλο «Van Gogh Alive» το οποίο δεν μένει μόνο στην εικόνα, αλλά εισέρχεται στην ουσία των έργων του Βαν Γκογκ, δίνοντας ερέθισμα για ψυχαγωγία και παιδεία.

Το θέαμα καθηλωτικό, οι αίθουσες σκοτεινές, κλασική μουσική παίζει δυνατά και με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι πίνακες του Βαν Γκογκ «ρέουν» δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο μυαλό του άντρα, που ισορροπούσε ανάμεσα στους εσωτερικούς του δαίμονες και τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Ενα «πάντρεμα» τέχνης και τεχνολογίας

Πρόκειται για μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου ολλανδού ζωγράφου, όχι με τον καθιερωμένο συνήθη τρόπο, αλλά με μία μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές, που αφηγείται ταυτόχρονα την ιστορία του δημιουργού τους, περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε, καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλοεπιρροές, ενώ διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Έντονα κίτρινα, το αγαπημένο του χρώμα και απέραντη θλίψη που αποτυπώνεται στα έργα, είτε μέσω της απλής ξύλινης καρέκλας πάνω στην οποία ακουμπούσε την πίπα του, στον κήπο έξω από το άσυλο, ή στο λιτό δωμάτιο της κλινικής στο Σαν Ρεμί.

Ξεδιπλώνεται η ζωή του μέσα από τους πίνακές του

Κατηφορίζεις τα σκαλιά της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου και μπαίνεις στην πρώτη αίθουσα με αποφθέγματα του και παρουσίαση των σπουδαιότερων καμβάδων στην ιστορία της τέχνης, πλαισιωμένων με την ιστορία τους, ώστε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τη ζωή του καλλιτέχνη.

Οι προσωπογραφίες του Βαν Γκογκ στους τοίχους, την οροφή, το πάτωμα

3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες λοιπόν, προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ παντού!

Σε χώρο 1.500 m2, 40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας με ήχο υψηλής πιστότητας επίσης, δημιουργούν μία εκπληκτική τριασδιάστατη απεικόνιση στις πολλαπλές αυτές επιφάνειες, σε μία πολλαπλά υποσχόμενη οπτική αλλά και αλληλεπιδραστική εμπειρία.

Από την Ολλανδία στο Παρίσι

Οι ρέουσες εικόνες που γίνονται ένα σώμα με τους ψηφιακούς ήχους, γεμίζουν τον χώρο με πλούσιες προσλαμβάνουσες για όλες τις αισθήσεις, δημιουργώντας μία μαγευτική και καθηλωτική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει τον επισκέπτη.

Τα διαχρονικά αριστουργήματα ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή που εμπνεύστηκαν, το πώς ολοκληρώθηκαν, από που προήλθαν τα ερεθίσματα της κατασκευής τους. Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους, μας συνοδεύουν μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε στο Άμστερνταμ, στην Προβηγκία, στο Παρίσι.

Υπερβαίνοντας τον χρόνο και το χώρο, με κύματα ήχων και μουσικών, φωτός και χρωμάτων που προσκρούονται πάνω μας και εισχωρώντας μέσα μας, μας επιτρέπουν να εισπράξουμε, να αντιληφθούμε, να κοινωνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο του ίδιου του Βίνσεντ.

Σε μία ζωντανή και ολοζώντανη πανδαισία, που διεγείρει και θρέφει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, που διευρύνει το μυαλό μ’ έναν μοναδικό τρόπο. Σε μία πνευματική και ταυτόχρονα σωματική, σε μία κατ’ ουσία βιωματική εμπειρία, που είναι παράλληλα τόσο πολύ διασκεδαστική, όσο όμως και βαθειά παιδευτική.

Αυτό το ιδιότυπο και εντυπωσιακό “πλανητάριο”, μεταφέρει έτσι, μ’ αυτόν τον ονειρικό τρόπο, ακαριαία τους επισκέπτες στο σύμπαν του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Αντικατοπτρίζοντας το όλον του. Την δημιουργία, τις συναισθηματικές εναλλαγές, την ψυχική του κατάσταση, την θυελλώδη ζωή του.

Καλεί τους επισκέπτες να αφεθούν απαλά σε μία επικοινωνία και επαφή πρωτόγνωρη, να βυθιστούν γλυκά σε μία εμπειρία τονωτική, πλούσια και αλησμόνητη.

Σ’ αυτήν όμως ακριβώς τη διαδικασία, στην οποία ο θεατής αφού ενσωματωθεί κυριολεκτικά ως συστατικό της στοιχείο, παρεμβαίνει ακολούθως και ο ίδιος με την σειρά του σ’ αυτήν, μέσω των social media σε πραγματικό χρόνο και χώρο.

Οι παρεμβάσεις του προβάλλονται μέσα στην ίδια την έκθεση στο Facebook & Twitter Wall, ενώ διαχέονται και σ’ όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες, σε μία εξαιρετική αναγωγή της συγκινησιακής εξατομικευμένης εμπειρίας σε συλλογική.
Μέσω τις καθολικής επικοινωνίας με την τέχνη, που διασφαλίζει και την απόλυτη εις βάθος επικοινωνία του θεατή – επισκέπτη, με τα έργα αλλά και τον δημιουργό τους.

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες : 15 ευρώ, Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12 ευρώ,
Παιδιά κάτω από 5 ετών: Δωρεάν εφόσον συνοδεύονται από τους γονείς.

Ομαδικές Κρατήσεις
Από 20 έως 40 εισιτήρια :
Κανονικό : 13, Παιδικό : 11 ευρώ
Από 41 έως 100 εισιτήρια : Κανονικό : 11, Παιδικό : 9 ευρώ
Από 101 εισιτήρια και πάνω: Κανονικό : 10, Παιδικό : 8

Και οικογενειακά πακέτα

Χορηγός επικοινωνίας iefimerida.gr
Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινές από 9:45 έως 22:00
Σαββατοκύριακα και αργίες από 09:00 έως 22:00

Από 7 Νοεμβρίου έως και 5 Μαρτίου 2018

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos