Μία ταινία από τη Σουηδία ο μεγάλος νικητής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

13 Νοεμβρίου 2017 13:33

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την απονομή τον βραβείων, σε μία λαμπερή τελετή, το βράδυ της Κυριακής.

Η ταινία Κοράκια/ KORPARNA/ RAVENS, του Γιενς Ασούρ από τη Σουηδία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης ταινίας Χρυσός Αλέξανδρος - Θόδωρος Αγγελόπουλος, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ.

Ο Άγκνε, ένας επίμονος αγρότης στη Σουηδία της δεκαετίας του 1970, βλέπει τις συνθήκες στον κλάδο του να μεταβάλλονται προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σώσει τη φάρμα του από τις κερδοσκοπικές βλέψεις του οικοπεδούχου και από το γενικό κλίμα του «εκσυγχρονισμού».

Καθώς το αγρόκτημα έμεινε στην ίδια οικογένεια περνώντας από γενιά σε γενιά, ο Άγκνε είναι σίγουρος πως ο μεγάλος γιος του θα αναλάβει τα ηνία. Όταν θα μάθει τις πραγματικές προθέσεις του γιου του, θα δυσκολευτεί να ξεχωρίσει τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το πείσμα από την τρέλα.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos