×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Σαμουράι» των κρουστών

17 Ιουνίου 2013 17:18

Η κορυφαία ομάδα κρουστών της Ιαπωνίας, «Yamato», θα δώσει δύο παραστάσεις αύριο και την Τετάρτη, στο θέατρο Μπάντμιντον

«Ο χτύπος του τυμπάνου, όπως και ο χτύπος της καρδιάς, είναι ο παλμός της ζωής»: αυτή είναι η φιλοσοφία των «Yamato», της κορυφαίας ομάδας κρουστών της Ιαπωνίας, που θα δώσει δύο παραστάσεις στη χώρα μας, αύριο και μεθαύριο, στο θέατρο Μπάντμιντον, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποιούν για να γιορτάσουν τα είκοσι χρόνια τους.

Και γι' αυτή την ξεχωριστή επέτειο οι «Yamato» έχουν ετοιμάσει την παράσταση με τίτλο «Rojyoh. The Beat on Road». Πρόκειται για μία ανθολογία με τα πιο εντυπωσιακά νούμερα της μέχρι τώρα πορείας του συγκροτήματος, μια πολύχρωμη μουσική και οπτική περφόρμανς εκρηκτικής ενέργειας, σωματικής δύναμης, απόλυτου συγχρονισμού, χορού και κυρίως κρουστών, μια πληθωρική συμφωνία ήχων και κίνησης, ένα πανδαιμόνιο κρουστών βαθιά ριζωμένο στην ιαπωνική παράδοση.

Τύμπανα

Τα μέλη της ομάδας, η οποία απαρτίζεται από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ιαπωνίας, χρησιμοποιούν δεκάδες παραδοσιακά ιαπωνικά τύμπανα, τα οποία στα ιαπωνικά λέγονται «Taiko», ενώ συμπράττουν κι άλλα πνευστά κι έγχορδα ιαπωνικά όργανα, δημιουργώντας μια απίστευτη ηχητική και οπτική μαγεία, που μεταφέρει τον θεατή στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

«Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που δημιουργούν τον παλμό της ζωής χρησιμοποιώντας ένα απλό όργανο και βάζοντας σε αυτό την ψυχή μας», δηλώνει ο ιδρυτής των «Yamato», Masa Ogawa. Και έχει απόλυτο δίκιο, καθώς οι μουσικοί του συγκροτήματος επιλέγονται με πολύ αυστηρά κριτήρια και προκειμένου να ανταποκριθούν στις μεγάλες σωματικές απαιτήσεις των κρουστών οργάνων τους τρέχουν καθημερινά δέκα χιλιόμετρα, ενώ προπονούνται σκληρά και στην άρση βαρών.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos