×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως

06 Σεπτεμβρίου 2013 10:29

Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ο καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της πόλεως των Αθηνών,που διοργανώνει για πάνω από 30 χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στον καταπράσινο χώρο του Πεδίου του Άρεως, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και τη συνεργασία της Unicef και του ΟΠΑΝΔΑ.

Ο εκδοτικός κόσμος παρουσιάζει σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες την σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή του. Στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου συμμετέχουν με περίπτερο o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για το Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef και το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής της Ελλάδας- Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης πλείστες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Το Σάββατο 14/9 στις 20.30

Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Μιχάλης Κουντούρης είναι ο μεγάλος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού γελοιογραφίας "World Press Cartoon". Το έργο του «Διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επιλέχθηκε ως η καλύτερη γελοιογραφία της χρονιάς που μας πέρασε.

Το Σάββατο 21/9 στις 20:30

Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πέτρου «Actors» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Θανάσης Πέτρου φιλοτέχνησε τα πορτρέτα 59 διάσημων ηθοποιών. Στις σελίδες του άλμπουμ θα δείτε, μεταξύ άλλων, τους Tommy Lee Jones, Daniel Day-Lewis, Judi Dench, John Malkovich, Jeremy Irons, Clint Eastwood, Robert Niro, Isabelle Huppert, Ben Kingsley κ.ά.

Το Σάββατο 21/9 στις 21:30

Θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Στο Άσπρο Μαύρο». Πρόκειται για αποσπάσματα από τα «Μονόπρακτα» του Χάρολντ Πίντερ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Αρμάος και συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ντίνα Μιχαηλίδη, Φρόσω Ζαγοραίου, Λάμπρος Τσάγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Θέμης Καρποδίνης κ.ά.. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και ο μεταφραστής κύριος Ερρίκος Μπελιές.

Την Κυριακή 22/9 στις 12.00

Παρουσίαση για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, του παιδικού βιβλίου της κυρίας Ελένης Κόντη «ένα ΣΠΛΑΤΣ στα παραμύθια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.

Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης ανέλαβε ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος.

Πεδίον Άρεως

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 18.00 - 22.30

Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 - 23.00

Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11.00 το πρωί έως τις 22.30

Η είσοδος στο φεστιβάλ βιβλίου είναι ελεύθερη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos