×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αργυρός Λέοντας στη «Miss Violence» του Αλ. Αβρανά

08 Σεπτεμβρίου 2013 12:15

Τον Αργυρό Λέοντα, το δεύτερο βραβείο του Φεστιβάλ της Βενετίας, απέσπασε η ταινία «Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά» για την καλύτερη σκηνοθεσία, μία κορυφαία διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο Θέμης Πάνου απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία.

Η ταινία έχει ήδη κερδίσει το βραβείο της Ενωσης Κινηματογραφικών Κριτικών Ευρώπης και Μεσογείου, FEDEORA, ως την καλύτερη ταινία όσων συμμετέχουν στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα της Μόστρα.

Η ταινία, που ξεκινά με την αυτοκτονία μιας κοπέλας που πηδά απ το μπαλκόνι ενός αθηναϊκού σπιτιού, εισάγει τον θεατή στον κόσμο της οικογενειακής βίας, που όπως και στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου κλιμακώνεται με την αποκάλυψη του νοσηρού κόσμου μέσα στον οποίο ζούσε η κοπέλα.

Το βραβείο της FEDEORA ίσως επηρεάσει και την κριτική επιτροπή των επίσημων βραβεύσεων του 70ού Φεστιβάλ που θα γίνουν το Σάββατο το βράδυ και στην οποία προεδρεύει ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Ο Χρυσός Λέοντας απονεμήθηκε στο ντοκιμαντέρ «Sacro Gra» του ιταλού σκηνοθέτη Τζιανφράνκο Ρόσι το οποίο αναφέρεται στα άγνωστα και ποιητικά πρόσωπα που ζουν γύρω από την περιφερειακή λεωφόρο της Ρώμης, την «GRA».

Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής δόθηκε στον Κινέζο Τσάι Μινγκ-Λιάνγκ για το Jiaoyou (Αδέσποτα Σκυλιά), την ιστορία ενός άστεγου πατέρα και των δύο παιδιών του που αναγκάζονται να περιπλανώνται στους δρόμους της Ταϊπέι στην Ταϊβάν.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Αβρανά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Θα ήθελα ειλικρινά σας συγχαρώ για τη σημαντική σας διάκριση, η οποία ελπίζω να αποτελέσει αφορμή για να αντιληφθούμε και πάλι όλοι μας, και κυρίως η Πολιτεία, τη βαθιά πολιτική φύση του πολιτισμού και τη μεγάλη συμβολή του στην πορεία του τόπου και του ελληνικού λαού. Ελπίζω να κατορθώσει η Πολιτεία να σταθεί στο ύψος της ευθύνης που της επιβάλλει τόσο η τεράστια πνευματική κληρονομιά, όσο και η δυναμική σύγχρονη δημιουργία στην Ελλάδα, και να καταστεί αρωγός στην προσπάθεια ώστε να αποτελέσει ο Πολιτισμός και πάλι την καρδιά και την ουσία της πραγματικότητάς μας», ανέφερε στην επιστολή του ο κ.Παπούλιας.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos