×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εσάς»

12 Σεπτεμβρίου 2013 11:05

«Οι Eλληνες είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές μας», έχουν δηλώσει επανειλημμένα οι Scorpions που χθες έκαναν εντυπωσιακή εμφάνισι στο θέατρο Λυκαβηττού.

Και οι περίπου 5.000 άνθρωποι, διαφόρων ηλικιών, που γέμισαν χθες βράδυ το θέατρο Λυκαβηττού για να τους απολαύσουν ζωντανά, απέδειξαν πως έχουν δίκιο. Και εκείνοι, βέβαια, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το είπε, εξάλλου, και ο Κλάους Μάινε από τη σκηνή, αμέσως μετά το ελληνικό «καλησπέρα Αθήνα»: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εσάς».

Χθες πραγματοποιήθηκε η μία από τις συνολικά τρεις συναυλίες που θα δώσει το ιστορικό ροκ συγκρότημα στην Αθήνα. Τρεις ιδιαίτερες ζωντανές εμφανίσεις, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «MTV Unplugged», της δημοφιλούς σειράς συναυλιών του κορυφαίου μουσικού καναλιού, στις οποίες έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν κορυφαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως ο Πολ ΜακΚάρντνεϊ, ο Ερικ Κλάπτον, οι «Νιρβάνα», ο Μπρους Σπρίνγκστιν κ.ά.

Και αυτή η ιδιαίτερη στιγμή της καριέρα τους, η οποία θα μείνει στην ιστορία καθώς θα μαγνητοσκοπηθεί και το DVD θα κυκλοφορήσει σε 47 διαφορετικές χώρες του κόσμου, οι Scorpions επέλεξαν να διαδραματιστεί στην Ελλάδα με «συμπρωταγωνιστές» το ελληνικό κοινό.

«Δεν υπήρχε καλύτερο μέρος να πραγματοποιηθεί αυτό το πρότζεκτ από την Ελλάδα», παραδέχτηκε ο Κλάους Μάινε. Οι Scorpions, εξάλλου, είχαν φροντίσει έτσι ώστε όλα πάνω στη σκηνή να θυμίζουν Ελλάδα, από τους λευκούς -ελαφρώς κιτς- αρχαιοελληνικούς κίονες μέχρι τις τεράστιες εικόνες που κρέμονταν στο βάθος με τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.

Τις εικόνες αυτές απαθανάτισαν πολλοί ξένοι φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν στο Λυκαβηττό, μαζί με θαυμαστές του συγκροτήματος από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Νορβηγία αλλά και τη Βραζιλία.

Κι ήταν πράγματι μία εντελώς διαφορετική βραδιά από αυτές που είχαμε δει μέχρι τώρα από το γερμανικό συγκρότημα. Αλλο ύφος, άλλος ήχος, αλλά το ίδιο πάθος και ο ίδιος ενθουσιασμός, με μουσικούς από διάφορες χώρες να εναλάσσονται και να τους συνοδεύουν στη σκηνή.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας κυριάρχησε ο ακουστικός ροκ ήχος. Τα κλασικά έγχορδα, που είχαν αναλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι των εκτελέσεων, έδιναν έναν άλλο, διαφορετικό, πιο κλασικό αέρα στις μεγάλες επιτυχίες, κυρίως στις μπαλάντες των Scorpions, οι οποίοι έμοιαζαν να απολαμβάνουν στο έπακρο το νέο τους αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα. Δεν πτοήθηκαν ούτε τη στιγμή που έπεσαν τα φώτα κι έγινε αναγκαστικά μια μικρή διακοπή, για να επαναλάβουν το ίδιο τραγούδι λίγα λεπτά αργότερα.

Το πρόγραμμά τους ήταν μια αναδρομή στην πολύχρονη καριέρα τους, από τα πρώτα τους βήματα μέχρι σήμερα. Περιελάμβανε από τις κλασικές μπαλάντες τους «Still loving you» (που ο Κλάους Μάινε τραγούδησε σκεπασμένος με την ελληνική σημαία), «Wind of change», «Send me an angel» και τα δυνατά ροκ κομμάτια τους «No one like you», «Rock you like a hurricane» μέχρι νέες συνθέσεις που παίχτηκαν σε παγκόσμια πρώτη.

Και μπορεί η ατμόσφαιρα να ήταν πιο χαλαρή, αφού ο χώρος του θεάτρου Λυκαβηττού ήταν έτσι διαμορφωμένος για τις ανάγκες της μαγνητοσκόπησης, έτσι ώστε όλοι να κάθονται, οι έντονες στιγμές, ωστόσο, η συμμετοχή και το θερμό χειροκρότημα δεν έλειψαν.

Απόψε, στον ίδιο χώρο, θα δοθεί η δεύτερη συναυλία των Scorpions, η οποία επίσης θα μαγνητοσκοπηθεί, ενώ το Σάββατο θα στηθεί ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι, με την αρένα ελεύθερη, χωρίς καρέκλες αυτήν τη φορά, για να μπορούν να εκφραστούν πιο ελεύθερα οι φίλοι του συγκροτήματος. Τα εισιτήρια για τη συναυλία του Σαββάτου έχουν εξαντληθεί.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos